Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η BHP Billiton αναμένει ανάκαμψη στα εμπορεύματα
[Euro2day]: Η BHP Billiton αναμένει ανάκαμψη στα εμπορεύματα

[Euro2day]: Η BHP Billiton αναμένει ανάκαμψη στα εμπορεύματα

Η εταιρία αναμένει βελτίωση των αγορών πετρελαίου και αερίου μέσα σε 12 με 18 μήνες. Χαλαρώνει η υπερπροσφορά στα εμπορεύματα, ενισχύονται οι τιμές. Ωστόσο βραχυπρόθεσμα αναμένει πιο γρήγορη αύξηση προσφοράς σε σχέση με τη ζήτηση.

«Πρώιμες ενδείξεις» χαλάρωσης του κορεσμού σε κάποια εμπορεύματα βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της BHP Billiton, της μεγαλύτερης μεταλλευτικής εταιρίας στον κόσμο σε όρους χρηματιστηριακής αξίας.

Όπως υπενθυμίζει το MarketWatch, μια υπερπροσφορά παγκοσμίως σε εμπορεύματα από το σιδηρομετάλλευμα μέχρι το χαλκό και το πετρέλαιο, οδήγησε στις αρχές του έτους τις τιμές σε χαμηλά που πολλά στελέχη του τομέα δεν περίμεναν ποτέ. Για την BHP, αυτή η πτώση επέφερε τη χειρότερη ετήσια ζημιά στην ιστορία της.

O παγκόσμιος μεταλλευτικός τομέας «απάντησε» στις αδύναμες τιμές με περιορισμό της παραγωγής κάποιων εμπορευμάτων και «πάγωμα» νέων, μεγάλων πρότζεκτς, κινήσεις που μάλλον έχουν αρχίσει να αποφέρουν καρπούς.

«Έχουμε δει πρώιμες ενδείξεις εξισορρόπησης της αγοράς», υποστήριξε σήμερα ο CEO της BHP, Andrew Mackenzie, καθώς η μεταλλευτική εταιρία ανακοίνωσε πως η παραγωγή της έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες σε σχέση με πέρυσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!