Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: BBG: Τα «κόκκινα» δάνεια φρενάρουν την ανάκαμψη της Ελλάδας
[Euro2day]: BBG: Τα «κόκκινα» δάνεια φρενάρουν την ανάκαμψη της Ελλάδας

[Euro2day]: BBG: Τα «κόκκινα» δάνεια φρενάρουν την ανάκαμψη της Ελλάδας

Στην Αθήνα σήμερα επενδυτές που ειδικεύονται στα “κόκκινα” δάνεια. Τα σχέδια της κυβέρνησης για τα NPLs και η ανάγκη χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επενδυτές που ειδικεύονται στην αγορά «κόκκινων» δανείων με έκπτωση συγκεντρώνονται σήμερα στην Αθήνα για να δουν αν υπάρχει αξία στα ερείπια που άφησε η οικονομική κρίση, γράφει το Bloomberg.

Όπως σημειώνει, οι συμμετέχοντες στο ετήσιο συνέδριο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα τύχουν θερμής υποδοχής, καθώς θεωρούνται κεντρικής σημασίας στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει νέα πνοή στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο εξακολουθεί να επιβαρύνεται από τα «κόκκινα» δάνεια, με αποτέλεσμα να στερούνται οι εταιρείες τα κεφάλαια που χρειάζονται.

«Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με εξαιρετική τεχνογνωσία και ισχυρές επιχειρηματικές θέσεις και με τζίρο γύρω στα 30 εκατ. ευρώ ή λιγότερα, έχουν μεγάλη ανάγκη χρηματοδότησης», σχολίασε ο κ. Πέτρος Δούκας, πρόεδρος της Capital Partners και πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη χορήγηση χρήματος είναι οι επιπτώσεις της κρίσης χρέους της Χώρας, καθώς δανειολήπτες αδυνατούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν το ήμισυ του χρέους προς τις τράπεζες, αναφέρει το Bloomberg.

Οι τράπεζες έχουν αρχίσει να περιορίζουν το πρόβλημα και το 2018 πούλησαν NPEs 12,5 δισ. ευρώ σε επενδυτές, σύμφωνα με έκθεση της Evercore. Όμως η κυβέρνηση παραδέχεται πως αυτό δεν αρκεί και θέλει οι πωλήσεις NPLs να «ανεβάσουν ταχύτητα».

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η μια πρόταση που εξετάζεται από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές είναι ένα ιταλικό μοντέλο στο πλαίσιο του οποίου τα «κόκκινα» δάνεια περνούν σε οχήματα ειδικού σκοπού τα οποία στη συνέχεια πωλούν ομόλογα σε επενδυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!