Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: BBC: Η κρίση βοήθησε τους Έλληνες να ξεπεράσουν ταμπού στην ψυχική υγεία
[Euro2day]: BBC: Η κρίση βοήθησε τους Έλληνες να ξεπεράσουν ταμπού στην ψυχική υγεία

[Euro2day]: BBC: Η κρίση βοήθησε τους Έλληνες να ξεπεράσουν ταμπού στην ψυχική υγεία

«Το ποσοστό που υπέφερε από κατάθλιψη για ένα μήνα ή περισσότερο ανέβηκε από 3,3% το 2008 σε 12,3% το 2013 και τα ποσοστά αυτοκτονιών εκτινάχθηκαν κατά 40%. Η χρηματοδότηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας περικόπηκε κατά πάνω από το μισό», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στις συνέπειες που είχε η οικονομική κρίση στην ψυχική υγεία των Ελλήνων εστιάζει το BBC με εκτενές ρεπορτάζ του, σημειώνοντας ότι αυτή η δοκιμασία βοήθησε να σπάσει το ταμπού των Ελλήνων για την ψυχική υγεία.

Η ψυχική υγεία ήταν διαχρονικά θέμα-ταμπού στην Ελλάδα, η δεκαετής οικονομική κρίση, ωστόσο, έκανε το ζήτημα πιο ορατό, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο και όσα μεταδίδει ο Σκάι .

«Το ποσοστό του πληθυσμού που υπέφερε από κατάθλιψη για ένα μήνα ή περισσότερο ανέβηκε από 3,3% το 2008 σε 12,3% το 2013 και τα ποσοστά αυτοκτονιών εκτινάχθηκαν κατά 40%. Την ίδια εποχή, η χρηματοδότηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας περικόπηκε κατά πάνω από το μισό», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, η κοινωνία δεν έδινε προσοχή σε αυτό το ζήτημα», σύμφωνα με τον ΚυριάκοΚατσαδώρο, ιδρυτή της «Κλίμακας», ενός μη κυβερνητικού οργανισμού που δραστηριοποιείται στη διάθεση υπηρεσιών ψυχικής υγείας. «Η κρίση έφερε στο προσκήνιο προβλήματα που αγνοούνταν», πρόσθεσε.

Ακόμα και οι συντηρητικές απόψεις άλλαξαν σύμφωνα με το BBC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!