Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Bass (fund manager): Εκλογές και νίκη Μητσοτάκη το 2018
[Euro2day]: Bass (fund manager): Εκλογές και νίκη Μητσοτάκη το 2018

[Euro2day]: Bass (fund manager): Εκλογές και νίκη Μητσοτάκη το 2018

Επικεφαλής hedge fund αμερικανικών συμφερόντων εκτιμά ότι θα προκηρυχθούν έκτακτες εκλογές στην Ελλάδα το 2018. Εκτιμά επικράτηση του Κ. Μητσοτάκη και επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες.

H Ελλάδα έχει κάνει στροφή μετά τη σχεδόν δεκαετή κρίση χρέους, δηλώνει ο hedge fund manager Κyle Bass, σύμφωνα με το CNBC.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής για μια τευτονική πολιτική αλλαγή που θα λάβει χώρα το 2018. Προβλέπω ότι στη χώρα θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου και ο Α. Τσίπρας θα χάσει την εξουσία. Όταν αυτό συμβεί, τότε θα σημειωθούν μαζικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο. Το ισχυρό χρήμα θα εισρεύσει καθώς οι επενδυτές νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια με μια μετριοπαθή κυβέρνηση, ανέφερε ο ίδιος.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψουν καταθέσεις 15 δισ. ευρώ στις τράπεζες, αν εκλεγεί ο Κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα τόσο το ΧΑ όσο και οι αγορές ομολόγων θα ενισχυθούν, τονίζει ο Κ. Bass.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, με τη σωστή καθοδήγηση η οικονομική δραστηριότητα θα αναζωογονηθεί.
«Από τη δική μου οπτική, πρέπει να διορθωθούν δύο πράγματα στην Ελλάδα για να απογειωθεί η αγορά. Πρώτον, οι Έλληνες να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!