Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Barclays: Σύσταση «αγοράς» για τις ευρωπαϊκές μετοχές
[Euro2day]: Barclays: Σύσταση «αγοράς» για τις ευρωπαϊκές μετοχές

[Euro2day]: Barclays: Σύσταση «αγοράς» για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Η τράπεζα αναμένει ράλι για τις μετοχές στο τέλος του έτους αν τα κέρδη παραμείνουν σταθερά. «Η Ευρώπη είναι ευκαιρία αγοράς», χάρη στη μεγάλη στήριξη από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου. Πάντως παραμένουν οι ανησυχίες και συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις.

Οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράσουν ευρωπαϊκές μετοχές ανεξάρτητα από το αν η Fed αυξήσει ή όχι τα επιτόκια τους επόμενους τρεις μήνες, τόνισε η Barclays.

Για τις μετοχές της περιοχής, οι οποίες έχουν χάσει 7,8% το 2016, αναμένεται ράλι μέχρι το τέλος του έτους, αν τα κέρδη παραμείνουν αμετάβλητα, σύμφωνα με τον Dennis Jose, επικεφαλής στρατηγικής για ευρωπαϊκές μετοχές στην Barclays, στο Λονδίνο.

Η πρόβλεψη της τράπεζας είναι η δεύτερη πιο αισιόδοξη μεταξύ 10 εκτιμήσεων που συγκέντρωσε το Bloomberg.

«Αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη είναι ευκαιρία αγοράς», τόνισε ο Jose μιλώντας στο πρακτορείο. «Ακόμη κι αν προχωρήσει σε αύξηση η Fed, όταν δείτε το μέγεθος της παγκόσμιας υποστήριξης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας, από την Τράπεζα της Κίνας, ακόμη και από την ίδια τη Fed, όπου τα επιτόκια είναι ακόμη σχετικά χαμηλά, η συνολική εικόνα παραμένει πολύ υποστηρικτική για τα χρηματιστήρια», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!