Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Axia: Τι εκτιμά τώρα για τις ελληνικές τράπεζες
[Euro2day]: Axia: Τι εκτιμά τώρα για τις ελληνικές τράπεζες

[Euro2day]: Axia: Τι εκτιμά τώρα για τις ελληνικές τράπεζες

Αναβαθμίζει τη σύσταση για τη Eurobank σε “neutral” και σημειώνει ότι είναι σε καλύτερη θέση για να αξιοποιήσει την ανάκαμψη, ενώ διατηρεί το buy για την Εθνική και ανεβάζει την τιμή-στόχο.

Σε “neutral” από “restricted” αλλάζει η Axia τη σύσταση για τη Eurobank, με τιμή-στόχο 1,15 ευρώ, λέγοντας πως η τράπεζα βρίσκεται στην καλύτερη θέση να αξιοποιήσει τη μακροοικονομική ανάκαμψη, δεδομένου ότι θα είναι η πρώτη που θα εμφανίσει δείκτη NPE μεταξύ 10%-20%, απελευθερώνοντας κεφάλαια, πόρους και χρόνο, ώστε η διοίκηση να επικεντρωθεί στην «πραγματική» τραπεζική.

Η χρηματιστηριακή δίνει επίσης σύσταση “restricted” για την Alpha Bank , χωρίς τιμή-στόχο (από 2,25 ευρώ προηγουμένως), λέγοντας πως οι περισσότερες ενέργειες της τράπεζας αναμένεται να πραγματοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με την διοίκησή της να σχεδιάζει να αποκαλύψει το νέο επιχειρησιακό της σχέδιο ενδεχομένως τον Οκτώβριο και να ανακοινώσει τη συμφωνία για τις ήδη σχεδιαζόμενες πωλήσεις χαρτοφυλακίων NPE ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ.
Για την Εθνική Τράπεζα διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση “buy”, αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 2,90 ευρώ από 2,59 ευρώ προηγουμένως, χαρακτηρίζοντας φιλόδοξο το επιχειρησιακό της σχέδιο, ενώ παράλληλα διατηρεί αμετάβλητη στο “neutral” την αξιολόγηση και στα 3 ευρώ ανά μετοχή την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς.

Στην έκθεσή της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, που τιτλοφορεί «μια νέα ελπίδα», η Axia αναφέρει πως οι ελληνικές τράπεζες και γενικότερα η ελληνική αγορά έχουν κάνει σημαντικό ράλι από τα χαμηλά που κατεγράφησαν τους πρώτους δυο μήνες του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!