Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αβραμόπουλος για μεταναστευτικό: Είμαστε στο πλευρό της Ισπανίας
[Euro2day]: Αβραμόπουλος για μεταναστευτικό: Είμαστε στο πλευρό της Ισπανίας

[Euro2day]: Αβραμόπουλος για μεταναστευτικό: Είμαστε στο πλευρό της Ισπανίας

Η Επιτροπή χορήγησε στην Ισπανία βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 30 εκατ. ευρώ περίπου, η οποία περιλαμβάνει τα 25,6 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν στις 2 Ιουλίου και άλλα 3 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν χθες

Ύστερα από τη σημερινή συνάντηση, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, η κ. Carmen Calvo, Αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, ο κ. Josep Borrell, Υπουργός Εξωτερικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνεργασίας, ο κ. Fernando Grande-Marlaska, υπουργός Εσωτερικών, και η κ. Magdalena Valerio, υπουργός Εργασίας, Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ασφάλισης, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση της Ισπανίας συνεχίζουν τον ανοικτό διάλογο και τη συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης, ιδίως όσον αφορά τις προκλήσεις που συνδέονται με την αυξημένη μεταναστευτική πίεση κατά μήκος της διαδρομής της Δυτικής Μεσογείου.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση της Ισπανίας συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση και τα μέτρα που έλαβε η Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων έκτακτης ανάγκης που πρέπει να εγκριθούν φέτος το καλοκαίρι.

Η Επιτροπή βρίσκεται στο πλευρό της Ισπανίας και υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της ισπανικής κυβέρνησης τόσο για την αποτελεσματική απόκριση στον αυξημένο αριθμό αφίξεων κατά τους τελευταίους μήνες, όσο και για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως των ακτών της Ανδαλουσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!