Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ασφαλιστικές: «Μπαίνει τάξη» στα συμβόλαια υγείας
[Euro2day]: Ασφαλιστικές: «Μπαίνει τάξη» στα συμβόλαια υγείας

[Euro2day]: Ασφαλιστικές: «Μπαίνει τάξη» στα συμβόλαια υγείας

Η χρησιμότητα του δείκτη κόστους αποζημιώσεων ασφαλιστικών νοσοκομειακών προγραμμάτων του ΙΟΒΕ. Πώς αναμένεται να επηρεάσει τα τιμολόγια του κλάδου υγείας. Οι σχέσεις ασφαλιστικών εταιρειών και ιδιωτικών κλινικών.

H αυριανή παρουσίαση από τον ΙΟΒΕ του «δείκτη κόστους αποζημιώσεων ασφαλιστικών νοσοκομειακών προγραμμάτων» αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς ο συγκεκριμένος δείκτης ελπίζεται πως θα αρχίσει να «βάζει τάξη» στην αγορά των συμβολαίων του κλάδου υγείας.

Ειδικότερα, η παρακολούθηση του σχετικού δείκτη του ΙΟΒΕ (εκπονήθηκε με τη στήριξη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος) έρχεται να ορίζει στο μέλλον ποιος είναι ο «πραγματικός» ιατρικός πληθωρισμός που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και έτσι ουσιαστικά να αποτελέσει πυξίδα για τις μέσες ετήσιες αναπροσαρμογές των ασφαλίστρων στα συμβόλαια υγείας (οι εταιρείες θα δυσκολεύονται να ανεβάσουν τα τιμολόγιά τους πάνω από το επίπεδο του συγκεκριμένου δείκτη).

Αλήθεια είναι πως κατά τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται όχι μόνο στροφή των ασφαλιστικών εταιρειών στο λανσάρισμα ετησίως ανανεούμενων προγραμμάτων υγείας (σε βάρος των ισόβιας διάρκειας), αλλά επιπλέον αύξηση του κόστους με το οποίο επιβαρύνονται οι πελάτες.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες αποδίδουν τη συγκεκριμένη πρακτική τους, στο ότι ο σχετικός δείκτης της ΕΛΣΤΑΤ δεν μπορεί να αποτιμήσει το κόστος των ασφαλιστικών προγραμμάτων υγείας, γιατί μετράει διαφορετικά πράγματα.

Έτσι, από εδώ και στο εξής, οι ασφαλιστικές εταιρείες αναμένεται να έχουν ως δείκτη αναφοράς την ετήσια μεταβολή του νέου δείκτη, σχετικά με το πόσο θα αυξάνουν (ή ενδεχομένως και να μειώνουν) τα τιμολόγιά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!