Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ασφαλιστικές: Μέχρι πού φτάνει η άνοδος παραγωγής
[Euro2day]: Ασφαλιστικές: Μέχρι πού φτάνει η άνοδος παραγωγής

[Euro2day]: Ασφαλιστικές: Μέχρι πού φτάνει η άνοδος παραγωγής

Αύξηση της παραγωγής και μετά το τέλος του τέταρτου φετινού τριμήνου βλέπουν, κάτω από προϋποθέσεις, στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς. Σε ποιους παράγοντες οφείλεται το rebound του β’εξαμήνου.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για αύξηση της παραγωγής στο εννεάμηνο κατά 1,3% έναντι υποχώρησης κατά 5,1% στο πρώτο μισό του έτους, επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα της 19ης Οκτωβρίου του Euro2day.gr με τίτλο «ρελάνς ασφαλιστικών εταιρειών στο β’ εξάμηνο» .

Προς την ίδια κατεύθυνση άλλωστε κινήθηκε και ο χθεσινός σχολιασμός του προέδρου της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρου Σαρηγεωργίου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

α) Το εννεάμηνο του 2016 είναι η πρώτη χρονική περίοδος που η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιρειών-μελών της ΕΑΕΕ καταγράφει σωρευτικά αύξηση (+1,3%), σε σχέση με τα αρνητικά αποτελέσματα της προηγούμενης περιόδου.

β) Η παραγωγή ασφαλίστρων των τελευταίων τριών μηνών κινείται ανοδικά, άρα προβλέπεται άνοδος της ασφαλιστικής παραγωγής για το σύνολο του 2016 και

γ) Τα περιθώρια ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα παραμένουν μεγάλα και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε για να προσεγγίσουμε τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Τα κυρίως ζητούμενα βέβαια είναι το αν αυτή η αύξηση της παραγωγής αφορά το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς και επίσης το κατά πόσο αυτή η πορεία ανάκαμψης θα μπορέσει να συνεχιστεί και μετά το τέλος της φετινής χρονιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!