Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ασφαλιστικές: Αλλάζουν όλα την επόμενη διετία
[Euro2day]: Ασφαλιστικές: Αλλάζουν όλα την επόμενη διετία

[Euro2day]: Ασφαλιστικές: Αλλάζουν όλα την επόμενη διετία

Ποιες μεγάλες προκλήσεις καλείται να αντιμετωπίσει η ασφαλιστική βιομηχανία μέσα στην επόμενη διετία. Τι δηλώνουν οι Γ. Βοτσαρίδης, Δ. Τσεκούρας, Γ. Κούμπας, Γ. Χατζηθεοδοσίου, Μ. Τσιλιμπάρη, Μ. Χαμπάκη, Α. Ιεροκηπιώτης, Δ. Γαβαλάκης.

Αν και από την 1η Ιανουαρίου του 2016 άρχισε ήδη να εφαρμόζεται το νέο «επαναστατικό» εποπτικό πλαίσιο Solvency II, η επόμενη διετία χαρακτηρίζεται ως περίοδος ραγδαίων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών τόσο για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, όσο και για το σύνολο του κλάδου.

Αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση των ομιλητών της χθεσινής εσπερίδας που διοργάνωσαν με επιτυχία το Insurance Forum και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος υποστήριξε πως «μέσα στην επόμενη διετία θα αλλάξουν όλα όσα γνωρίζουμε στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση», με αποτέλεσμα όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στον κλάδο, να πρέπει να δώσουν έμφαση σε τομείς όπως η περαιτέρω χρήση της τεχνολογίας, η συνεχής εκπαίδευση, αλλά και η διάθεση για τη δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων μέσα από συγχωνεύσεις δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης εστίασε στις μεγάλες αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει στην αγορά η προσαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας IDD στην ελληνική νομοθεσία έως το Φεβρουάριο του 2018, το περιεχόμενο της οποίας είναι μεν ευπρόσδεκτο, ωστόσο έχει σημασία ο τρόπος που αυτό θα υλοποιηθεί στην πράξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!