Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ασφάλειες: Αυξημένη 1,3% η παραγωγή στο εννεάμηνο
[Euro2day]: Ασφάλειες: Αυξημένη 1,3% η παραγωγή στο εννεάμηνο

[Euro2day]: Ασφάλειες: Αυξημένη 1,3% η παραγωγή στο εννεάμηνο

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στο εννεάμηνο παρουσίασε αύξηση 1,3%, ανερχόμενη τελικά στα 2,79 δισ. Αισιοδοξία Σαρρηγεωργίου για το σύνολο του έτους. Μεγάλα τα περιθώρια ανάπτυξης.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) πραγματοποίησε μελέτη για την Παραγωγή Ασφαλίστρων εννεαμήνου 2016. Στην έρευνα συμμετείχαν 56 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη της ΕΑΕΕ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 97,1% περίπου της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων.

Από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των ανωτέρω εταιριών για το εννεάμηνο του 2016 με τις αντίστοιχες του 2015, προκύπτει ότι η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων παρουσίασε αύξηση 1,3%, ανερχόμενη τελικά στα 2,79 δισ.

- Οι Ασφαλίσεις Ζωής ανέρχονται σε 1,39 δισ., σημειώνοντας αύξηση 1,4%.

- Οι Ασφαλίσεις Ζημιών ανέρχονται σε 1,40 δισ., με αύξηση 1,3%.

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε:

«Το εννεάμηνο του 2016 είναι η πρώτη χρονική περίοδος που η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιριών-μελών της ΕΑΕΕ καταγράφει σωρευτικά αύξηση (+1,3%), σε σχέση με τα αρνητικά αποτελέσματα της προηγούμενης περιόδου. Με βάση τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, τα μηνύματα για την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς το 2016 διαφαίνονται θετικά, καθώς η παραγωγή ασφαλίστρων των τελευταίων τριών μηνών κινείται ανοδικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!