Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Αρκούδα» η Citi για την ευρωπεριφέρεια
[Euro2day]: «Αρκούδα» η Citi για την ευρωπεριφέρεια

[Euro2day]: «Αρκούδα» η Citi για την ευρωπεριφέρεια

Τα προβλήματα στις τράπεζες και η μεταρρυθμιστική κόπωση προβάλλονται από την τράπεζα ως οι βασικοί λόγοι που θα υποαποδώσει έναντι στοιχείων ενεργητικού του πυρήνα.

Οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας υστερούν σε μομέντουμ έναντι του πυρήνα της Ενωσης, σύμφωνα με έκθεση της Citi.

Όπως υποστηρίζει, η νομισματική τόνωση είναι πλέον λιγότερο υποστηρικτική για την περιοχή ενώ παρουσιάζεται μεταρρυθμιστική κόπωση αλλά και μικρότερη «όρεξη» των επενδυτών για ενεργητικό της περιοχής.

Οι υψηλοί δείκτες ελλείμματος και χρέους σε συνδυασμό με τις αδύναμες προοπτικές ανάκαμψης και το υψηλό πολιτικό ρίσκο δημιουργούν κίνδυνο για υποβαθμίσεις, σημειώνει η Citi. Μάλιστα, αυτές οι ανησυχίες αναμένεται να αυξηθούν καθώς κάποια στιγμή το QE θα ολοκληρωθεί.

Αν και σύμφωνα με τη Citi είναι απίθανη η επανάληψη μιας κρίσης όπως αυτή του 2011-2013, οι χώρες της ευρωζώνης ίσως αντιμετωπίσουν μια ως ένα βαθμό «τιμωρία» των αγορών στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Σύμφωνα με τη Citi, η μείωση της αποταμίευσης θα πλήξει την κατανάλωση σε Ισπανία και Πορτογαλία και ειδικά στην Ελλάδα, ενώ μειώνεται και το θετικό αντίκτυπο από τη βουτιά στην τιμή του πετρελαίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!