Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Άρειος Πάγος: Δεν θα εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης
[Euro2day]: Άρειος Πάγος: Δεν θα εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης

[Euro2day]: Άρειος Πάγος: Δεν θα εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η πράξη με την οποία βαρύνεται ο κ. Καραγιώργης δεν αφορά απάτη αλλά δόλια χρεοκοπία που είναι πλημμέλημα κατά τον Ποινικό Κώδικα.

Να μην εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής και μιντιάρχης της περιφέρειας Ιωάννης Καραγιώργης προκειμένου να δικαστεί για ένα από τα τρία αδικήματα που τον καταζητούν οι Ολλανδικές δικαστικές αρχές, αποφάσισε σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι Ολλανδικές αρχές έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εν λόγω εφοπλιστή και στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη πρόσφατα στο σπίτι του στη Γλυφάδα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Το ένταλμα εκδόθηκε καθώς από τις Ολλανδικές δικαστικές αρχές εκκρεμούν σε βάρος του τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης και τον καταζητούν προκειμένου να δικαστεί.

Οι σε βάρος του κατηγορίες σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με «δόλια πτώχευση» γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος σε μορφή σκόνη που είχε εξαγοράσει το 80% των μετοχών της.

Από τις Ελληνικές δικαστικές αρχές ο Ιωάννης Καραγιώργης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!