Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματική η υποχρεωτική διαμεσολάβηση
[Euro2day]: Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματική η υποχρεωτική διαμεσολάβηση

[Euro2day]: Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματική η υποχρεωτική διαμεσολάβηση

Η Διοικητική Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου με ψήφους 21 υπέρ και 18 κατά έκρινε ότι το άρθρο 182 του σχετικού νόμου είναι αντισυνταγματικό. Ο Άρειος Πάγος επιλήφθηκε του θέματος κατόπιν αιτήματος του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Αντισυνταγματική, κατά πλειοψηφία, από τη Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κρίθηκε η υποχρεωτική υπαγωγή των ιδιωτικών διαφορών στη διαμεσολάβηση, όπως προβλέπεται από τον νόμο 4512/2018 του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Η Διοικητική Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου με ψήφους 21 υπέρ και 18 κατά έκρινε ότι το άρθρο 182 του νόμου 4512/2018 είναι αντισυνταγματικό, καθώς θίγει τον συνταγματικά προστατευόμενο πυρήνα του δικαιώματος των πολιτών για πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, λόγω των μεγάλων δαπανών που απαιτεί η ιδιωτική διαμεσολάβηση για το μέσο πολίτη και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επιλήφθηκε του θέματος κατόπιν αιτήματος του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού.

Των ενεργειών του κ. Βερβεσού είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία είχε κάνει λόγο για εμφανή αντισυνταγματικότητα του νόμου Κοντονή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!