Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αρχίζει η «μάχη» για τους δημοσιονομικούς στόχους
[Euro2day]: Αρχίζει η «μάχη» για τους δημοσιονομικούς στόχους

[Euro2day]: Αρχίζει η «μάχη» για τους δημοσιονομικούς στόχους

Χαμηλά ο πήχης για SLA μέχρι τις 24 Μαρτίου. Το καυτό θέμα της διαφοράς των προβλέψεων ΕΕ και ΔΝΤ καλείται να εξετάσει το ΕwG. Η επιστολή Σεντένο και οι προβληματισμοί της ΕΚΤ. Αποκαλυπτικό παρασκήνιο.

Και ενώ η Αθήνα αναμένει την κάθοδο του Κουαρτέτου για ένα μπρα-ντε-φερ που θα αφορά κυρίως τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, το αναπτυξιακό πακέτο καθώς και τις καθυστερήσεις σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις, στις Βρυξέλλες οι τεχνοκράτες του EuroWorking Group ετοιμάζονται, γιατί ήρθε η ώρα «να κολυμπήσουν στα βαθιά».

Οι δημοσιονομικές προβλέψεις μέχρι το 2021, η δημοσιονομική τροχιά (fiscal trajectory) δηλαδή που πρέπει να αποφασιστεί για την Ελλάδα ώστε να σχηματιστεί πάνω σε αυτή και η αναδιάρθρωση του χρέους, έχει φέρει σε κόντρα, ως γνωστό, την Κομισιόν και το ΔΝΤ. Κάποιες μικρές παραχωρήσεις έχει κάνει το ΔΝΤ τον περασμένο μήνα όμως τώρα όλα πρέπει να μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων και των αποφάσεων.

Ο πήχης για ένα SLA μέχρι την επόμενη Πέμπτη κρατείται χαμηλά μετά και το τελευταίο Eurogroup στην Σόφια, όπου κατά τη γενική παραδοχή πολλών υπουργών οικονομικών, η ενημέρωση ήταν ελλειπής. Ναι μεν εκφράστηκαν απόψεις από τις συνήθεις σκληροπυρηνικές χώρες ότι ουδεμία χαλαρότητα δεν πρέπει να δοθεί στη χώρα μας, όμως όπως έγραψε κατά αποκλειστικότητα την περασμένη εβδομάδα το Euro2day.gr , Γαλλία και Γερμανία έχουν αναλάβει να αποφασίσουν για την Ελλάδα..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!