Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Απροετοίμαστη η ΕΕ τόσο για Τραμπ όσο και για Χίλαρι
[Euro2day]: Απροετοίμαστη η ΕΕ τόσο για Τραμπ όσο και για Χίλαρι

[Euro2day]: Απροετοίμαστη η ΕΕ τόσο για Τραμπ όσο και για Χίλαρι

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι προετοιμασμένοι ή δεν γνωρίζουν τις αλλαγές που θα έρθουν με τον διάδοχο του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, αναφέρει η μελέτη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR).

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είτε υποτιμούν τον κίνδυνο μιας προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, είτε υπερεκτιμούν το επίπεδο της συνέχειας που θα φέρει η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR).

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι προετοιμασμένοι ή δεν γνωρίζουν τις αλλαγές που θα έρθουν με τον διάδοχο του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, αναφέρει η μελέτη του ECFR. Κυβερνητικά στελέχη από όλη την ΕΕ ρωτήθηκαν σχετικά με τον βαθμό ετοιμότητας της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά από οκτώ χρόνια Ομπάμα.

Ενώ ο Τραμπ γίνεται αντιληπτός ως μια πιθανή υπαρξιακή απειλή για τη διατλαντική σχέση της ΕΕ, η στάση του στο ΝΑΤΟ και την ΤΤΙΡ θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως απλή ρητορική και θεωρούν ότι δεν θα είναι σε θέση ή πρόθυμος να δώσει συνέχεια στο θέμα, αν εκλεγεί τον επόμενο μήνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!