Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αποσύρουν τα KFC διαφήμιση που κρίθηκε «σεξιστική»
[Euro2day]: Αποσύρουν τα KFC διαφήμιση που κρίθηκε «σεξιστική»

[Euro2day]: Αποσύρουν τα KFC διαφήμιση που κρίθηκε «σεξιστική»

Η KFC ζήτησε συγγνώμη έπειτα από τις αντιδράσεις της Collective Shout, μιας οργάνωσης που διεξάγει εκστρατεία κατά της παρουσίασης των γυναικών ως αντικειμένων.

Η αλυσίδα ταχυφαγείων KFC ζήτησε σήμερα συγγνώμη για μια διαφήμιση στην Αυστραλία, η οποία δείχνει δύο αγόρια να κοιτάζουν επίμονα τα στήθη μιας γυναίκας, έπειτα από τις διαμαρτυρίες μιας αυστραλιανής οργάνωσης, η οποία την χαρακτήρισε “σεξιστική”, μετέδωσε το Αυστραλιανό Associated Press.

Η διαφήμιση διάρκειας 15 δευτερολέπτων, η οποία εξακολουθεί να προβάλλεται στο κανάλι της KFC στο αυστραλιανό YouTube, δείχνει μια γυναίκα να κοιτάζει το στήθος της καθώς καθρεφτίζεται στο παράθυρο ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, κάποιος κατεβάζει το τζάμι και αποκαλύπτεται ότι είναι δύο αγόρια που καρφώνουν το βλέμμα τους στο στήθος της. Εκείνη χαμογελάει και λέει “είπε κάποιος KFC;”.

“Ζητούμε συγγνώμη αν κάποιος προσβλήθηκε από την τελευταία μας διαφήμιση. Η πρόθεσή μας δεν ήταν να παρουσιάσουμε τις γυναίκες με στερεοτυπικό τρόπο και τα αγόρια με αρνητικό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στο προαναφερθέν ειδησεογραφικό πρακτορείο η ιδιοκτήτρια εταιρεία των KFC, η Yum! Brands.

Το βίντεο έχει προβληθεί πάνω από 28.000 φορές στο κανάλι της εταιρείας στο YouTube. Η KFC ζήτησε συγγνώμη έπειτα από τις αντιδράσεις της Collective Shout, μιας οργάνωσης που διεξάγει εκστρατεία κατά της παρουσίασης των γυναικών ως αντικειμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!