Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Απορρίπτει η Γερμανία τις περισσότερες αιτήσεις επανένωσης προσφύγων
[Euro2day]: Απορρίπτει η Γερμανία τις περισσότερες αιτήσεις επανένωσης προσφύγων

[Euro2day]: Απορρίπτει η Γερμανία τις περισσότερες αιτήσεις επανένωσης προσφύγων

Οι γερμανικές υπηρεσίες απέρριψαν τη συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων επικαλούμενη ελλείψεις στους φακέλους. Από την πλευρά της η Ελλάδα απέρριψε σχεδόν όλες τις αιτήσεις για επανεισδοχή προσφύγων από τη Γερμανία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) απορρίπτει τη συντριπτική πλειονότητα αιτήσεων για επανένωση οικογενειών προσφύγων από την Ελλάδα. Κατά τους πρώτους σχεδόν πέντε μήνες του 2019, οι ελληνικές αρχές ασύλου υπέβαλαν 626 αιτήσεις για πρόσφυγες οι οποίοι θα έπρεπε να επανενωθούν με τις οικογένειές τους στη Γερμανία: Από αυτές η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) απέρριψε τις 472 αιτήσεις, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των εφημερίδων του δημοσιογραφικού ομίλου Funke, επικαλούμενες απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχετικό ερώτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς (DieLinke) στην Ομοσπονδιακή Βουλή / Bundestag. Τα τρία τέταρτα των αιτήσεων από την Ελλάδα απορρίπτονται δηλαδή από τις γερμανικές αρχές.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την απόρριψη των αιτήσεων. Κατά την άποψη της κοινοβουλευτικής ομάδας της γερμανικής Αριστεράς και οργανώσεων παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες, όπως εκείνες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά απέναντι από τις ακτές Τουρκίας, η BAMF απέρριψε τις αιτήσεις λόγω ελλείψεων των φακέλων, σύμφωνα με τις εφημερίδες του ομίλου. «Στο παρελθόν έχουμε δει να απαιτούνται μεταφράσεις που δεν ήταν αναγκαίες σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δουβλίνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!