Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι αποκάλυψαν κυβέρνηση και τραπεζίτες στην HSBC
[Euro2day]: Τι αποκάλυψαν κυβέρνηση και τραπεζίτες στην HSBC

[Euro2day]: Τι αποκάλυψαν κυβέρνηση και τραπεζίτες στην HSBC

Οι προσδοκίες από το σχέδιο «Ηρακλής» για τα NPEs και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Η αξιοποίηση του μαξιλαριού ρευστότητας και η πρόβλεψη για ανάπτυξη άνω του 2%. Η μείωση φόρου στις επιχειρήσεις και ο «πολλαπλασιαστής».

Στην Αθήνα βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη της τράπεζας και πραγματοποίησαν σειρά ραντεβού με το οικονομικό επιτελείο, την ΤτΕ , οικονομολόγους, τραπεζίτες, μέλη της αποστολής των Θεσμών αλλά και τον ΟΔΔΗΧ.

«Ευθυγραμμίστηκαν τα αστέρια;» είναι το ερώτημα που θέτει η έκθεση που συντάχθηκε. Όπως επισημαίνει τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι θετικότερα και το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε απότομα μετά τις εκλογές.

Οι βραχυπρόθεσμοι δείκτες ανάπτυξης δείχνουν ότι έως τώρα η χώρα είναι σχετικά ανεπηρέαστη από την παγκόσμια επιβράδυνση. Δεδομένου ότι είναι σχετικά κλειστή οικονομία (οι εξαγωγές αντιστοιχούν στο 35% του ΑΕΠ, αν το νούμερο διπλασιάστηκε στα χρόνια της κρίσης) και δεν παράγει «βαρύ» μηχανολογικό εξοπλισμό, έως τώρα δεν φαίνεται να καταφέρνει να ελιχθεί, παρότι η αύξηση στις εξαγωγές επιβράδυνε σε μονοψήφια ποσοστά.

Η HSBC σημειώνει ότι η ΤτΕ προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 2% του ΑΕΠ για το 2020 με πιθανή μια υπεραπόδοση μετά και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για φορολογικές ελαφρύνσεις προς τις επιχειρήσεις. Η κεντρική τράπεζα υπολογίζει πολλαπλασιαστή 0,8, κάτι που σημαίνει ότι το δημοσιονομικό πακέτο προσφέρει 0,5% στο ΑΕΠ (το κόστος του υπολογίζεται σε 1,2 δισ. ευρώ ή 0,6% του ΑΕΠ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!