Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Απογειώνονται τα ενοίκια στη Γερμανία
[Euro2day]: Απογειώνονται τα ενοίκια στη Γερμανία

[Euro2day]: Απογειώνονται τα ενοίκια στη Γερμανία

Στα ύψη οδηγούνται τα ενοίκια στο μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης οι αυξήσεις για νέες ενοικιάσεις είναι πλέον υπερδιπλάσιες του πληθωρισμού.

Η ελλειψη νέων κατοικιών και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση από οικογένειες, νέους εργαζόμενους και φοιτητές προκαλούν διαδοχικές αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων. Όπως προκύπτει από την απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε πρόσφατη επερώτηση των Πρασίνων στη Βουλή, οι ιδιοκτήτες απαιτούν ενοίκιο αυξημένο κατά 5,2% για τις νέες ενοικιάσεις του 2018, ποσοστό πολύ ανώτερο του πληθωρισμού, ο οποίος κυμαίνεται στο 2% σε ετήσια βάση. Μάλιστα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς η αύξηση στα ενοίκια έφτασε το 5,5% κατά μέσο όρο, ενώ ο πληθωρισμός είχε περιοριστεί στο 1,5%.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την έλλειψη κατοικίας παρέχοντας κίνητρα για νέες οικοδομές, αλλά και μεριμώντας για ανώτατο πλαφόν στα ενοίκια, σε ορισμένες περιπτώσεις. Από την πλευρά τους οι σύλλογοι προστασίας ενοικιαστών ζητούν λιγότερη γραφειοκρατία και αισθητή μείωση της φορολογίας.

Ο Κρίς Κυν, βουλευτής των Πρασίνων με ειδίκευση σε θέματα κατοικίας, ο οποίος είχε καταθέσει και την επερώτηση στη Βουλή, δηλώνει, σύμφωνα με τη DW , ότι “η κυβέρνηση αποτυγχάνει οικτρά στον στόχο που η ίδια είχε θέσει, να διατηρηθούν τα ενοίκια σε επίπεδα προσιτά για τον μέσο ενοικιαστή”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!