Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Από το μηδέν και… τρέχοντας η διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική
[Euro2day]: Από το μηδέν και… τρέχοντας η διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική

[Euro2day]: Από το μηδέν και… τρέχοντας η διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική

Νομοθετικές πρωτοβουλίες και χρηματοδότηση ζητούν οι δήμαρχοι της περιοχής για να υλοποιήσουν τον υπό διαμόρφωση περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων. Οι πρώτες κινήσεις της Περιφέρειας και η στροφή στην ανακύκλωση.

Χωρίς άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις και περιορισμό της γραφειοκρατίας ώστε να αλλάξουν οι χρήσεις γης για να δημιουργηθούν «πράσινα σημεία» ανακύκλωσης ή να χωροθετηθούν οι μονάδες επεξεργασίας kai χωρίς ταχεία προώθηση των βαλτωμένων επί τριετία προγραμμάτων χρηματοδότησης των δήμων από το ΕΣΠΑ και εξίσου ταχύτατη αναθεώρηση των περιφερειακών και τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων, η Αττική θα συνεχίσει να ζει πάνω σε μια «ωρολογιακή βόμβα».

Αυτό ήταν το κεντρικό συμπέρασμα από τη χθεσινή συνάντηση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής με τους δημάρχους του Λεκανοπεδίου προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία διαλόγου για τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). Όπως είπε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, η αναθεώρηση είναι απαραίτητη όχι μόνο επειδή θα αλλάξει ο εθνικός σχεδιασμός (ΕΣΔΑ), αλλά και γιατί πρέπει να ενσωματωθούν οι τελευταίες κοινοτικές οδηγίες. Κυρίως ο αυστηρός κοινοτικός στόχος για ξεχωριστή συλλογή όλων των βιοαποδομήσιμων απορριμμάτων (εκτός και αν είναι οικιακής κομποστοποίησης) μέχρι το τέλος του 2023.

Ο κ. Πατούλης δεν απέφυγε τις αιχμές προς την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας υποστηρίζοντας πως το ΠΕΣΔΑ εκτός από απαρχαιωμένο, δεν έχει κοστολογημένους στόχους και ποτέ δεν στηρίχθηκε σε συγκεκριμένες δράσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!