Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Από αύριο εκ νέου στο τιμόνι του ΑΚΡ ο Ερντογάν
[Euro2day]: Από αύριο εκ νέου στο τιμόνι του ΑΚΡ ο Ερντογάν

[Euro2day]: Από αύριο εκ νέου στο τιμόνι του ΑΚΡ ο Ερντογάν

Έκτακτο συνέδριο πραγματοποιεί την Κυριακή στην Άγκυρα το κυβερνών ΑΚP. Τα 60 χιλιάδες μέλη θα εκλέξουν και πάλι πρόεδρο τον Τ. Ερντογάν. Συνέδριο πραγματοποιεί σήμερα το φιλοκουρδικό HDP για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Η νέα Τουρκία όπως την οραματίζεται ο πρόεδρος Ερντογάν θα αρχίσει από το ίδιο του κόμμα, γραφεί σήμερα έγκυρος τούρκος αναλυτής, αναφερόμενος στη βαθειά αναδιάρθρωση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης που θα φέρει ο Ερντογάν, στο κόμμα του οποίου από αύριο αναμένεται να εκλεγεί πανηγυρικά και πάλι αρχηγός του ύστερα από απουσία 3 ετών. Το αυριανό έκτακτο συνέδριο του κόμματος που θα συγκεντρώσει πάνω από 60,000 μέλη από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας, θα ακούσει από τον Ερντογάν να ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα κομματικής δράσης εν όψει των εκλογών του 2019 και θα τον εκλέξει και πάλι πρόεδρο του κόμματος, μεταδίδει η Deutsche Welle . Κάτι που ήταν συνταγματικά αδύνατο για πρόεδρο της τουρκικής δημοκρατίας πριν από την ψήφιση των σχετικών συνταγματικών μεταρρυθμίσεων στο δημοψήφισμα της 30ης Απριλίου.
Βέβαια, οι μεταρρυθμίσεις κανονικά πρέπει να εφαρμοστούν από το 2019, αλλά ο Ερντογάν και το κόμμα βιάζονται. «Το αυριανό συνέδριο, όπως δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, «αποτελεί τον πρόδρομο μιας αποφασιστικής πορείας για μια ισχυρότερη Τουρκία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!