Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι απαντά η Google για το πρόστιμο – μαμούθ της Κομισιόν
[Euro2day]: Τι απαντά η Google για το πρόστιμο – μαμούθ της Κομισιόν

[Euro2day]: Τι απαντά η Google για το πρόστιμο – μαμούθ της Κομισιόν

«Τους προσεχείς μήνες θα κάνουμε περαιτέρω επικαιροποιήσεις προκειμένου να δώσουμε μεγαλύτερη προβολή στους ανταγωνιστές, στην Ευρώπη», δεσμεύεται ο διαδικτυακός κολοσσός μετά το πρόστιμο της Κομισιόν.

Αλλαγές για να αντιμετωπίσει τους προβληματισμούς της Κομισιόν περί ανταγωνισμού προαναγγέλλει η Google, μετά και το πρόστιμο 1,49 δισ. ευρώ που επέβαλαν οι Βρυξέλλες για «αντιανταγωνιστική» συμπεριφορά στην αγορά διαφημίσεων στο διαδίκτυο.

Οπως αναφέρει ο Kent Walker, SVP Global Affairs της Google: “Ανέκαθεν πιστεύαμε ότι οι υγιείς, ακμάζουσες αγορές είναι προς το συμφέρον όλων. Έχουμε ήδη υλοποιήσει ένα ευρύ φάσμα αλλαγών στα προϊόντα μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε στους προβληματισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τους προσεχείς μήνες θα κάνουμε περαιτέρω επικαιροποιήσεις προκειμένου να δώσουμε μεγαλύτερη προβολή στους ανταγωνιστές, στην Ευρώπη.”

Η «καμπάνα» από τις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το ποσοστό της Google στην αγορά των online διαφημίσεων φτάνει το 72% στην ΕΕ και, κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εμποδίζει τις ιστοσελίδες να χρησιμοποιούν άλλους ενδιάμεσους διαφημίσεων αντί της Google. Κατά την Κομισιόν, η Google επιβάλει ρήτρες αποκλειστικότητας στις ιστοσελίδες και εμποδίζει την είσοδο των ανταγωνιστών της στην αγορά.

Η υπόθεση επικεντρώθηκε στη διαφημιστική επιχείρηση AdSense της Google, η οποία παρέχει διαφημίσεις μόνο σε κείμενο, σε ιστότοπους τρίτων, με βάση αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στον ιστότοπό τους.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Eπίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, σημείωσε: «Η Google έχει εδραιώσει την κυριαρχία της στις online διαφημίσεις αναζήτησης, ενώ προστατεύεται από την ανταγωνιστική πίεση, επιβάλλοντας περιορισμούς που μειώνουν τον ανταγωνισμό σε ιστότοπους τρίτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!