Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Άνοδος στους κινεζικούς δείκτες PMI το Νοέμβριο
[Euro2day]: Άνοδος στους κινεζικούς δείκτες PMI το Νοέμβριο

[Euro2day]: Άνοδος στους κινεζικούς δείκτες PMI το Νοέμβριο

Ο επίσημος PMI για τη μεταποίηση εμφάνισε άνοδο σε 51,7 από 51,2 τον Οκτώβριο, ενώ ο PMI για το μη μεταποιητικό τομέα επίσης ενισχύθηκε στο 54,7 από 54. Πτώση κατέγραψε ο PMI της Caixin για τη μεταποίηση, αν και παρέμεινε σε έδαφος ανάπτυξης.

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε άνοδο ο επίσημος κινεζικός PMI για τη μεταποίηση τον Νοέμβριο, πράγμα που καταδεικνύει ότι αυξήθηκε η δραστηριότητα των εργοστασίων και προσθέτει στις πρόσφατες ενδείξεις σταθερότητας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο επίσημος PΜΙ για το μεταποιητικό τομέα αυξήθηκε στο 51,7 τον περασμένο μήνα, από 51,2 τον Οκτώβριο. Ο δείκτης έχει παραμείνει άνω του ορίου του 50 για τέσσερις συνεχόμενους μήνες.

Η ανάγνωση του Νοεμβρίου ξεπέρασε τη μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων της Wall Street Journal για 51.

Ο υποδείκτης για τις νέες παραγγελίες εκτοξεύτηκε στο 53,2 από 52,8 τον Οκτώβριο, ενώ ο υποδείκτης για την παραγωγή επίσης βελτιώθηκε στο 53,9 από 53,3, γνωστοποίησε η κινεζική στατιστική υπηρεσία σύμφωνα με το MarketWatch.

Παράλληλα, άνοδο κατέγραψε και ο επίσημος PMI για το μη μεταποιητικό τομέα, ο οποίος μετρά τη δραστηριότητα εκτός των εργοστασίων.

Ο δείκτης ενισχύθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα στο 54,7 τον Νοέμβριο, από 54 τον Οκτώβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!