Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ανησυχία του ΟΗΕ για τα υπερβολικά μέτρα κατά των μεταναστών στο Μεξικό
[Euro2day]: Ανησυχία του ΟΗΕ για τα υπερβολικά μέτρα κατά των μεταναστών στο Μεξικό

[Euro2day]: Ανησυχία του ΟΗΕ για τα υπερβολικά μέτρα κατά των μεταναστών στο Μεξικό

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η αστυνομία συγκρούσθηκε κοντά στα σύνορα με νεώτερο καραβάνι από μετανάστες που κατευθυνόταν στην κοινότητα Ταπατσούλα, στη νότια επαρχία των Τσιάπας.

Ο ΟΗΕ αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στο Twitter πως ανησυχεί ιδιαίτερα για τις συνέπειες που ενδέχεται να έχουν σε παιδιά και ευάλωτες ομάδες ανθρώπων, οι επιχειρήσεις του Μεξικού εναντίον των μεταναστών που έχουν εισέλθει στην επικράτειά του, τονίζοντας πως ναι μεν η χώρα έχει το δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορά της, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ασύμμετρη ισχύ.

Ο Ομπραδόρ διατύπωσε αυτό το σχόλιο ενόσω οι μεξικανικές αρχές έχουν υιοθετήσει σκληρότερη στάση προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα των μεταναστών, που ξεκίνησε από το Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρας. Η μεξικανική αστυνομία έχει συλλάβει τουλάχιστον 800 μεταξύ αυτών που εισήλθαν στη χώρα από τη Γουατεμάλα με πρόθεση να περάσουν στις ΗΠΑ.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η αστυνομία συγκρούσθηκε κοντά στα σύνορα με νεώτερο καραβάνι από μετανάστες που κατευθυνόταν στην κοινότητα Ταπατσούλα, στη νότια επαρχία των Τσιάπας. Το καραβάνι επιχείρησε να ξεγελάσει τις μεξικανικές αρχές διαβαίνοντας ένα μεθοριακό πέρασμα που συνήθως χρησιμοποιείται για τη διακίνηση εμπορευμάτων κι όχι από τη συνήθη πεζογέφυρα που συνδέει τις πόλεις Ιδάλγο στο Μεξικό και Τεκούν Ουμάν στη Γουατεμάλα, στις δύο πλευρές των συνόρων, όπως αναφέρει σε ανταπόκρισή της η ισπανική εφημερίδα El Pais.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!