Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ανοικτός ο τελικός λογαριασμός στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»
[Euro2day]: Ανοικτός ο τελικός λογαριασμός στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

[Euro2day]: Ανοικτός ο τελικός λογαριασμός στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Σε εκκρεμότητα 13.881 αιτήσεις οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί λόγω τεχνικού ή άλλου προβλήματος. Πώς ο αριθμός αυτός μπορεί να επηρεάσει τη συνολική δαπάνη του προγράμματος. Στις 10.000 ευρώ η μέση δαπάνη ανά αίτηση.

Από τις προθέσεις των 13.881 νοικοκυριών, που, αν και έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης και συνεπώς έχουν «δεσμεύσει» σειρά προτεραιότητας, αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους, θα κριθεί το τελικό ποσό για το πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον.

Αυτή τη στιγμή, σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν κατοχυρώσει την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα, 42.035 δικαιούχοι, εντούτοις, ο συνολικός προϋπολογισμός σε επίπεδο δημόσιας δαπάνης που θα απαιτηθεί, θα γίνει γνωστός στις επόμενες ημέρες, όταν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώσει το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα πρέπει να οριστικοποιηθούν οι εκκρεμείς αιτήσεις.

Όσοι εξ αυτών εντός του συγκεκριμένου διαστήματος το πραγματοποιήσουν, θα υπαχθούν στο πρόγραμμα. Όσοι δεν το πράξουν, στην περίπτωση που δεν δοθεί νέα παράταση, θα απενταχθούν. Σημειώνεται ότι η μη οριστικοποίηση των 13.881 αιτήσεων μπορεί να οφείλεται σε τεχνικό, ή σε οποιοδήποτε άλλο λόγο, όπως π.χ. η μη πρόθεση υπαγωγής.

Η οριστικοποίηση η μη των εκκρεμών αιτήσεων, αποτελεί μια κρίσιμη παράμετρο για τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομίας και Ανάπτυξης, τα οποία, όπως προαναφέρθηκε, βρίσκονται σε αναμονή για να δουν πόσα χρήματα θα πρέπει να δεσμευθούν, αλλά και από που θα προέλθουν οι επιπλέον πόροι που θα απαιτηθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!