Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Ανεξαρτησία» ψήφισε το 90% στο δημοψήφισμα που… δεν έγινε
[Euro2day]: «Ανεξαρτησία» ψήφισε το 90% στο δημοψήφισμα που… δεν έγινε

[Euro2day]: «Ανεξαρτησία» ψήφισε το 90% στο δημοψήφισμα που… δεν έγινε

Ο Ραχόι διακήρυξε ότι «δημοψήφισμα δεν υπήρξε» ωστόσο οι καταλανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ψηφίστηκε συντριπτικά το “ναι”. Πάνω από 800 τραυματίες και μια χώρα σε βαθιά κρίση, άφησε η διαδικασία. Πολιτική θύελλα στη Μαδρίτη. Γενική απεργία στην Καταλονία στις 3 Οκτωβρίου.

Ο ηγέτης της Καταλονίας άνοιξε την «πόρτα» για μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας από την Ισπανία χθες, μετά το δημοψήφισμα στο οποίο, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, το 90% των ψηφοφόρων είπε «ναι».

Παρά την χρήση βίας από την ισπανική αστυνομία προκειμένου να εμποδίσει το παράνομο –όπως το είχε κηρύξει η ισπανική κυβέρνηση- δημοψήφισμα, η κυβέρνηση της Καταλονίας δήλωσε πως 2,26 εκατομμύρια Καταλάνοι ψήφισαν, από τους 5,31 εκατ. που είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν, δηλαδή η συμμετοχή ανήλθε στο 42%. Σημειώνεται πως η τοπική κυβέρνηση δεν έδωσε συγκεκριμένο ποσοστό, λέγοντας πως το αποτέλεσμα άλλαξε διότι είχαν «κλαπεί» ψήφοι, η αστυνομία πήρε κάλπες και 400 εκλογικά κέντρα ήταν κλειστά.

Κατά τον εκπρόσωπο της Καταλονίας, Ζόρντι Τουρούλ, η ψηφοφορία ήταν έγκυρη, παρά τις τροποποιήσεις που έγιναν στη διαδικασία.

Το ίδιο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, πάντως, αμφισβητείται ήδη, δεδομένων και των γεγονότων (σ.σ. η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έως τις 18:00 είχε κλείσει 92 εκλογικά τμήματα) αλλά και γιατί ήδη υπάρχουν καταγγελίες για ανθρώπους που ψήφισαν δυο φορές, δεδομένου ότι το ηλεκτρονικό σύστημα είχε πέσει από το πρωί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!