Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αναπτυξιακή Τράπεζα: Τα πρώτα 15 εργαλεία χρηματοδότησης
[Euro2day]: Αναπτυξιακή Τράπεζα: Τα πρώτα 15 εργαλεία χρηματοδότησης

[Euro2day]: Αναπτυξιακή Τράπεζα: Τα πρώτα 15 εργαλεία χρηματοδότησης

Στην τελική φάση εισέρχεται η ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας με το σχετικό νομοσχέδιο να ψηφίζεται πριν το τέλος της χρονιάς. Μέσω μετατροπής του ΕΤΕΑΝ η υλοποίηση του εγχειρήματος. Πώς θα λειτουργεί και πώς θα αντλεί ρευστότητα.

Έως το τέλος του έτους θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από τη βουλή το νομοθετικό πλαίσιο για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ). Ήδη αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μεταφορά τεχνογνωσίας στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης από τη γαλλική αναπτυξιακή τράπεζα BPI France, η οποία έχει αναλάβει αμισθί, καθήκοντα τεχνικού συμβούλου για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Όπως αναφέρουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, ουσιαστικά, αυτό που απομένει για τη σύσταση της ΕΑΤ, είναι το νομοθετικό πλαίσιο, καθώς σε επίπεδο χρηματοδότησης και χρηματοδοτικών εργαλείων, οι διαδικασίες είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Άλλωστε, επισημαίνουν, η βεντάλια των χρηματοδοτικών εργαλείων που θα τεθεί υπό τη σκέπη της ΕΑΤ, παρουσιάστηκε κατά την πρόσφατη σύσκεψη εργασίας του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη με τους επικεφαλής των τραπεζών. Ο αριθμός των εργαλείων αυτών ήδη φθάνει τα 15 και θα διευρυνθεί στο επόμενο διάστημα.

Μετατροπή του ΕΤΕΑΝ

Κορμός της ΕΑΤ, θα είναι το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) το οποίο θα μετατραπεί σε αναπτυξιακή τράπεζα. Η μελέτη για τη μετατροπή του ΕΤΕΑΝ σε αναπτυξιακή, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός των επομένων ημερών, ώστε στη συνέχεια να διαμορφωθεί το σχετικό σχέδιο νόμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!