Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ανάπτυξη 2% φέτος προβλέπει η Εθνική
[Euro2day]: Ανάπτυξη 2% φέτος προβλέπει η Εθνική

[Euro2day]: Ανάπτυξη 2% φέτος προβλέπει η Εθνική

Η τράπεζα βλέπει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων, που θα αντισταθμίσει τις πιέσεις στις εξαγωγές. Βλέπει αύξηση των επενδύσεων συνολικά κατά 10,6%. Πώς είδε τα στοιχεία του 2018.

Την εκτίμησή της για άνοδο του ΑΕΠ κατά 2% με ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων, η οποία θα αντισταθμίσει τις πιέσεις στις εξαγωγές, καταθέτει η Εθνική Τράπεζα .

Οπως αναφέρει η τράπεζα, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με υγιή ρυθμό 1,9% σε ετήσια βάση το 2018, από 1,4% ετησίως το 2017, με κινητήριες δυνάμεις τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών – οι οποίες υπερέβησαν τις αρχικές εκτιμήσεις για έναν ακόμη χρόνο – και την ιδιωτική κατανάλωση (+1,0% σε ετήσια βάση) που παρέμεινε σε συνεπή τροχιά ανάκαμψης. Ωστόσο, η αρνητική έκπληξη ήρθε από τις επενδύσεις, που υστέρησαν σημαντικά, σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η ήπια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ στο 1,6% ετησίως το 4ο τρίμηνο από 2,1% ετησίως το 3ο τρίμηνο του 2018 – η οποία ισοδυναμεί με οριακή τριμηνιαία μείωση της τάξης του 0,1% (εποχικά διορθωμένα στοιχεία) – απορρέει κατά κύριο λόγο από τη συρρίκνωση των επενδύσεων (τριμηνιαία μεταβολή -3,6%, εποχικά διορθωμένα στοιχεία), αλλά και από την υποχώρηση των αποθεμάτων (-0,8% του ΑΕΠ) μετά την έντονη αύξηση που σημείωσαν το 3ο τρίμηνο του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!