Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η ΕΕ ανακοίνωσε επίσημη έρευνα στην Amazon
[Euro2day]: Η ΕΕ ανακοίνωσε επίσημη έρευνα στην Amazon

[Euro2day]: Η ΕΕ ανακοίνωσε επίσημη έρευνα στην Amazon

Οι Βρυξέλλες διεξάγουν ήδη προκαταρκτική έρευνα όσον αφορά τις πρακτικές της από πέρυσι, με αντικείμενο τον διπλό ρόλο –και της λιανικής πώλησης και της φιλοξενίας άλλων εμπόρων στην ιστοσελίδα της. Aκόμη και σήμερα οι ανακοινώσεις.

Ετοιμη να ξεκινήσει επίσημη έρευνα στο πώς χρησιμοποιεί η Amazon τα δεδομένα από εμπόρους που πωλούν προϊόντα στις ιστοσελίδες της είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κίνηση θα είναι η τελευταία σε μία σειρά ερευνών σε αμερικανικούς τεχνολογικούς γίγαντες από την αρμόδια Επίτροπο ΜαργκρέτεΒεστάγκερ, ενώ θα έρθει λίγες εβδομάδες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ την κατηγόρησε ότι μισεί την Αμερική.

Οι Βρυξέλλες διεξάγουν προκαταρκτική έρευνα όσον αφορά τις πρακτικές της Amazon, από πέρυσι, με αντικείμενο τον διπλό ρόλο –και της λιανικής πώλησης και της φιλοξενίας άλλων εμπόρων στην ιστοσελίδα της.

Περισσότερα από τα μισά προϊόντα που πωλήθηκαν μέσω Amazon το 2017 ήταν από τρίτους εμπόρους.

Η Κομισιόν έστειλε ερωτηματολόγια στους εμπόρους ως μέρος της προκαταρκτικής έρευνας και έχει πλέον αποφασίσει να προχωρήσει σε επίσημη έρευνα. Οι Βρυξέλλες μπορεί να ανακοινώσουν την κίνηση ακόμη και την Τετάρτη.

«Το ερώτημα αφορά τα δεδομένα», τόνισε η Βεστάγκερ, πέρυσι. Οι Βρυξέλλες επιθυμούν να εξετάσουν το μέγεθος της πληροφοριών που χρησιμοποιεί η Amazon από μικρούς εμπόρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!