Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αναδιάρθρωση-πακέτο για τα ομόλογα EFSF
[Euro2day]: Αναδιάρθρωση-πακέτο για τα ομόλογα EFSF

[Euro2day]: Αναδιάρθρωση-πακέτο για τα ομόλογα EFSF

Να συμπεριληφθούν στην ανταλλαγή και οι τίτλοι που έχει αγοράσει η ΕΚΤ, ζητά η Αθήνα. Κάμπτονται οι αντιρρήσεις της κεντρικής τράπεζας. Το αρχικό ποσό των τίτλων EFSF που έλαβαν από το ΤΧΣ οι τράπεζες και η «ακτινογραφία» της θέσης τους.

Το σύνολο των ομολόγων, που έχει εκδώσει ο Προσωρινός Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (EFSF) και είχαν λάβει οι εγχώριες τράπεζες, μέσω του Ελληνικού Δημοσίου και του ΤΧΣ, ζητά η ελληνική πλευρά να συμπεριληφθούν στη μίνι αναδιάρθρωση χρέους.

Όπως είναι γνωστό, ένα από τα μέτρα βραχυπρόθεσμης ελάφρυνσης του χρέους, που συζητά η κυβέρνηση με τους πιστωτές, είναι η ανταλλαγή των ομολόγων έκδοσης EFSF, με νέους τίτλους σταθερού επιτοκίου, τους οποίους θα εκδώσει ο Μόνιμος Μηχανισμός (ESM).

Υπενθυμίζεται ότι το Δημόσιο δανείστηκε από τον EFSF για να καλύψει, μέσω του ΤΧΣ, μέρος της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, αλλά και το χρηματοδοτικό κενό πιστωτικών ιδρυμάτων, οι οποίες οδηγήθηκαν σε διάσπαση.

Η ελληνική πλευρά ζητά στη συζητούμενη ανταλλαγή να συμπεριληφθούν, πέραν των ομολόγων που διακρατούν, αυτή τη στιγμή, οι εγχώριες τράπεζες και οι τίτλοι που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!