Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αμφίβολο το «QE για πάντα» στην Ευρώπη αν χάσει ο Ρέντσι
[Euro2day]: Αμφίβολο το «QE για πάντα» στην Ευρώπη αν χάσει ο Ρέντσι

[Euro2day]: Αμφίβολο το «QE για πάντα» στην Ευρώπη αν χάσει ο Ρέντσι

Αν και η πρόσφατη ρητορική του Ντράγκι «αναμφίβολα υπαινίσσεται» παρέμβαση της ΕΚΤ σε περίπτωση νίκης του «Όχι» στην Ιταλία, η Morgan Stanley επισημαίνει πως «αυτή η σκέψη είναι απλοϊκή». Η αγορά έχει ήδη προσαρμοστεί στη σίγουρη ήττα Ρέντσι.

Απαισιόδοξα σχόλια από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτή την εβδομάδα πυροδότησαν εικασίες ακόμη πιο διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής σε περίπτωση που οι Ιταλοί απορρίψουν τη συνταγματική μεταρρύθμιση αυτό το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο ειδικός της Morgan Stanley επισημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

«Η αγορά πιστεύει ότι βασικά είμαστε σε QE για πάντα στην Ευρώπη και αυτό μπορεί να είναι απλά φαντασία», εξήγησε η Elga Bartsch, παγκόσμια συνεπικεφαλής για τα οικονομικά στην Morgan Stanley.

Παρότι η οικονομολόγος παραδέχθηκε ότι η ρητορική που εξέπεμψε ο Μάριο Ντράγκι αυτή την εβδομάδα, αναμφίβολα υπαινίσσεται ότι μπορεί να υπάρξει παρέμβαση σε περίπτωση νίκης του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σχολίασε ταυτόχρονα ότι αυτή η σκέψη είναι απλοϊκή.

«Υπήρξε ισχυρή επικοινωνία (από τον Ντράγκι) και από μια σειρά μελών του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, αλλά την ίδια στιγμή, οι απόψεις του ευρύτερου συμβουλίου και των διοικητικών των εθνικών κεντρικών τραπεζών φαίνεται να είναι λίγο πιο ανομοιόμορφες», εξήγησε η ειδικός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!