Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αλβανία: Πέρασαν τα μέτρα για καταπολέμηση της συκοφαντικής δυσφήμισης
[Euro2day]: Αλβανία: Πέρασαν τα μέτρα για καταπολέμηση της συκοφαντικής δυσφήμισης

[Euro2day]: Αλβανία: Πέρασαν τα μέτρα για καταπολέμηση της συκοφαντικής δυσφήμισης

Το κοινοβούλιο ενέκρινε το πακέτο νομοθετικών μέτρων για την καταπολέμηση της συκοφαντικής δυσφήμισης, παρά τις έντονες αντιδράσεις του δημοσιογραφικού κόσμου.

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες Τετάρτη πακέτο νομοθετικών μέτρων για την καταπολέμηση της δυσφήμισης παρά τις διαμαρτυρίες του δημοσιογραφικού κλάδου και τις επικρίσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είδαν σε αυτό απόπειρα φίμωσης των μέσων ενημέρωσης· από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Έντι Ράμα αντέτεινε πως σκοπός είναι να ρυθμιστεί μια «ζούγκλα παραπληροφόρησης και μίσους».

Η αλβανική Βουλή τροποποίησε δύο νόμους δίνοντας τη δυνατότητα στην Αρχή Μέσων Ενημέρωσης της Αλβανίας και στην Αρχή Ηλεκτρονικών και Ταχυδρομικών Επικοινωνιών να δέχονται καταγγελίες εναντίον ειδησεογραφικών ιστότοπων, να αξιώνουν να δημοσιεύονται διορθώσεις, να επιβάλλουν πρόστιμα ύψους έως και 1 εκατομμυρίου λέκε (περίπου 8.100 ευρώ) και ακόμη και να αποφασίζουν την αναστολή λειτουργίας ιστοτόπων.

Πολλοί δημοσιογράφοι, που διαδήλωσαν έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου φορώντας μαύρα φουλάρια, κατήγγειλαν ότι τα μέτρα πρακτικά επιβάλλουν λογοκρισία.

Πάνω από δέκα ΜΜΕ καταδίκασαν το νομοθετικό πακέτο και δεσμεύθηκαν ότι θα αρχίσουν εκστρατεία ενημέρωσης και θα καταβάλλουν προσπάθειες έως ότου ανακληθεί, ή η εφαρμογή του ανασταλεί από την αλβανική δικαιοσύνη.

«Καλούμε τους δημοσιογράφους να συνεχίσουν να εργάζονται, να μεταδίδουν αληθείς και ακριβείς ειδήσεις και να μη φοβούνται εξαιτίας της ύπαρξης τέτοιων οπισθοδρομικών νόμων», τόνισαν τα μέσα ενημέρωσης σε κοινή ανακοίνωσή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!