Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Alpha Bank: Νέο επιχειρηματικό σχέδιο στο τέλος τους έτους
[Euro2day]: Alpha Bank: Νέο επιχειρηματικό σχέδιο στο τέλος τους έτους

[Euro2day]: Alpha Bank: Νέο επιχειρηματικό σχέδιο στο τέλος τους έτους

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο θα παρουσιαστεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 και θα διαμορφώσει τη νέα στρατηγική. Δύο πωλήσεις χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων έως το τέλος του χρόνου μικτής αξίας €3,7 δισ.

Στα θετικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου τους έτους στάθηκε η διοίκηση της Alpha Bank στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, η Alpha Bank συνέχισε να παρέχει χρηματοδότηση στον ιδιωτικό τομέα με τις νέες εκταμιεύσεις δανείων στην Ελλάδα να ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019. Οι νέες χρηματοδοτήσεις αναμένεται να ενισχυθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο θα παρουσιαστεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 με βάση τις θετικές εξελίξεις που αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση μιας φιλόδοξης στρατηγικής, την οποία πρόκειται να οριστικοποιήσει το management.

Τα μη εξυπηρετούμενη ανοίγματα (ΜΕΑ) μειώθηκαν στην Ελλάδα κατά €0,4 δισ. το 2ο τρίμηνο του 2019, με αρνητικό σχηματισμό σε όλα τα τμήματα δανείων. Παράλληλα, οι πωλήσεις των NPLs κατά περίπου €3,7 δισ. έχουν ήδη ξεκινήσει. Η μείωση των 3,7 δισ. ευρώ αφορά τα Project Neptune (χαρτοφυλάκιο δανείων ΜμΕ με εξασφαλίσεις ακινήτων, πάνω από 4 χιλιάδες properties) και Project Orion (τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου δανείων λιανικής με εξασφαλίσεις σε οικιστικά ακίνητα, πάνω από 23 χιλιάδες properties).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!