Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Αλμα» για ελληνικό τουρισμό προβλέπει ο Σχοινάς της Κομισιόν
[Euro2day]: «Αλμα» για ελληνικό τουρισμό προβλέπει ο Σχοινάς της Κομισιόν

[Euro2day]: «Αλμα» για ελληνικό τουρισμό προβλέπει ο Σχοινάς της Κομισιόν

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν προέβλεψε πως το 2026 η συμβολή του τουριστικού τομέα στην ελληνική οικονομία θα ανέρχεται στο 22% του ΑΕΠ, ενώ η άμεση και έμμεση απασχόληση στον τουρισμό θα αντιπροσωπεύει το 28% του συνολικού εργατικού δυναμικού.
Για διαφαινόμενη ομαλή εξέλιξη του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, η οποία θα βοηθήσει στην εμπέδωση της εικόνας σταθερότητας για τη χώρα, έκανε λόγο προ ολίγου ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, κατά την εναρκτήρια ομιλία του 15ου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί.

Αναφερόμενος στον τομέα του τουρισμού, ο Μ. Σχοινάς προδιέγραψε αλματώδη ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα την επόμενη δεκαετία. Προέβλεψε πως το 2026 η συμβολή του τουριστικού τομέα στην ελληνική οικονομία θα ανέρχεται στο 22% του ΑΕΠ, ενώ η άμεση και έμμεση απασχόληση στον τουρισμό θα αντιπροσωπεύει το 28% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, ωστόσο, ανέφερε πως τα δεδομένα πλεονεκτήματα της χώρας δεν επαρκούν από μόνα τους. Για τον λόγο αυτόν απαιτούνται, μεταξύ άλλων, βαθιές τομές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!