Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Allianz: Απολύτως απαραίτητες για την Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις
[Euro2day]: Allianz: Απολύτως απαραίτητες για την Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις

[Euro2day]: Allianz: Απολύτως απαραίτητες για την Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις

Τα πρόσφατα πισωγυρίσματα από την κυβέρνηση, σημαντική ανησυχία, γράφει η γαλλική τράπεζα. Η οικονομία χρειάζεται περισσότερο φιλικό προς τις εταιρείες μείγμα πολιτικής. Θετικές οι εκλογές, στο 2% η ανάπτυξη το 2019.

Η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετική αναπτυξιακή τροχιά στην αρχή του 2019 μπορεί σε μεγάλο βαθμό να αποδοθεί στα οικονομικά αντανακλαστικά που προέρχονται από την εγχώρια οικονομία, σύμφωνα με έκθεση της Allianz, στην οποία σημειώνει πως η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αναμφίβολα, γράφει η Allianz, η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης έχουν βελτιωθεί αξιοσημείωτα. Ωστόσο, αυτό είναι απλώς η αρχή μιας δειλής, ακόμα, οικονομικής ανάκαμψης σε σχέση με τη δεκαετή πτώση, και η Ελλάδα έχει ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά της μέχρι να ανακάμψει. Σε αυτό το πλαίσιο, το πρόσφατο πισωγύρισμα στα επιτεύγματα των μεταρρυθμίσεων αποτελεί σημαντική ανησυχία.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η Allianz, τα στοιχεία του ΑΕΠ που δημοσιοποιήθηκαν χθες δείχνουν πως το δυνατό ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας το 2019 βασίστηκε κυρίως στα θετικά αντανακλαστικά που προήλθαν από την εγχώρια οικονομία. Η ιδιωτική κατανάλωση αναπτύχθηκε με ένα ισχνό 0,2% σε πραγματικούς όρους. Οι κεφαλαιακές δαπάνες για εργοστάσια και εξοπλισμό αυξήθηκε με ένα ισχυρό 8,1%, μετά από δύο αρνητικά τρίμηνα. Ωστόσο, η κρατική κατανάλωση μειώθηκε σημαντικά (-5,0%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!