Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Allianz: Άνοδος 23% στα καθαρά κέρδη το δ’ τρίμηνο
[Euro2day]: Allianz: Άνοδος 23% στα καθαρά κέρδη το δ’ τρίμηνο

[Euro2day]: Allianz: Άνοδος 23% στα καθαρά κέρδη το δ’ τρίμηνο

Τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά για το σύνολο του έτους. Η Allianz αυξάνει το μέρισμα και ξεκινά επαναγορά μετοχών. Σταθερή η ανάκαμψη της Pimco, με δύο συνεχόμενα τρίμηνα αύξησης στις καθαρές εισροές.

Η Allianz ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ ότι είχε στέρεα αποτελέσματα το 2016. Ως εκ τούτου αυξάνει το μέρισμα για το έτος και ξεκινά ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας τριών δισ. ευρώ, ιδίως αφότου δεν κατάφερε να χρησιμοποιήσει κεφάλαια που είχε βάλει στην άκρη για πιθανές εξαγορές.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, τα καθαρά κέρδη της ολλανδικής ασφαλιστικής αυξήθηκαν κατά 23% σε 1,7 δισ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου ενισχύθηκαν 0,9% σε 30 δισ. ευρώ, μεταδίδει το MarketWatch.

Η διοίκηση πρότεινε αύξηση του μερίσματος για το 2016 σε 7,60 ευρώ/μετοχή, από 7,30 το 2015. Η εταιρία πρόσθεσε πως ξεκινά από σήμερα το νέα της πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, το οποίο θα διαρκέσει το πολύ 12 μήνες.

Η Allianz ανέφερε ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής διαχειρίστριας κεφαλαίων Pacific Investment Management Co συνεχίστηκε το τέταρτο τρίμηνο, με καθαρές εισροές περιουσιακών στοιχείων ύψους 5,9 δισ. ευρώ.

«Η ανάκαμψη της Pimco παρέμεινε εντός πορείας, καθώς το τέταρτο τρίμηνο ήταν η δεύτερη συνεχόμενη περίοδος αποτελεσμάτων με θετικές καθαρές εισροές από τρίτα μέρη», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος Dieter Wemmer για τη θυγατρική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!