Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αλλάζει το πλαίσιο για τις στρατηγικές επενδύσεις
[Euro2day]: Αλλάζει το πλαίσιο για τις στρατηγικές επενδύσεις

[Euro2day]: Αλλάζει το πλαίσιο για τις στρατηγικές επενδύσεις

Οκτώ νομοσχέδια προωθεί το υπουργείο Οικονομίας για το επόμενο διάστημα. Ερχεται υπηρεσία πιστοληπτικής ικανότητας για ιδιώτες και επιχειρήσεις και προσπάθειες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Τι προβλέπει το σχέδιο δράσης του υπουργείου.

Οκτώ νομοσχέδια τα οποία σχετίζονται με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τις στρατηγικές επενδύσεις, τις δημόσιες συμβάσεις, το εταιρικό δίκαιο, την εποπτεία των εταιρειών, την παροχή δεύτερης ευκαιρίας σε επιχειρηματίες, αλλά και τη σύσταση υπηρεσίας πιστοληπτικής ικανότητας ιδιωτών και επιχειρήσεων, περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για το επόμενο διάστημα.

Το σχέδιο δράσης θα παρουσιαστεί σήμερα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ωστόσο, δόθηκε από χθες στη δημοσιότητα, προκειμένου, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης « … να είναι προσιτό στους πολίτες και στον έλεγχο της κοινωνίας, να λειτουργεί έτσι ως μέσο παρακολούθησης και ως διαρκής δημόσια λογοδοσία . Με τον τρόπο αυτό οι δράσεις που αναφέρονται αποκτούν αυξημένη δεσμευτικότητα και η κάθε απόκλιση πρέπει να αιτιολογείται».

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, «αυτός ο τρόπος οργάνωσης της δράσης του υπουργείου και η έκθεσή της στο δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, αποτελεί, πιστεύουμε, ένα μικρό βήμα, για ένα μεγάλο στόχο, που αφορά στην αξιοπιστία της πολιτικής. Κλειδί για αυτό δεν είναι η εξαγγελία, αλλά η συγκεκριμενοποίηση, η δεσμευτικότητα, η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα της υλοποίησης των στόχων που τίθενται».

Το σχέδιο δράσης του υπουργείου αριθμεί δεκάδες παρεμβάσεις που σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα υλοποιηθούν στο επόμενο διάστημα, ενώ όπως προαναφέρθηκε ήδη οκτώ νομοσχέδια είναι έτοιμα προς κατάθεση στη Βουλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!