Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αλλαγές στη νομοθεσία για τους δασικούς χάρτες προτείνουν 36 βουλευτές της ΝΔ
[Euro2day]: Αλλαγές στη νομοθεσία για τους δασικούς χάρτες προτείνουν 36 βουλευτές της ΝΔ

[Euro2day]: Αλλαγές στη νομοθεσία για τους δασικούς χάρτες προτείνουν 36 βουλευτές της ΝΔ

Σειρά αλλαγών στη νομοθεσία για τους δασικούς χάρτες προτείνουν 36 βουλευτές της ΝΔ, που κατέθεσαν και σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.

Όπως επισημαίνουν, σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, 36 βουλευτές της ΝΔ, «η κατάρτιση των δασικών χαρτών αποτελεί ένα σημαντικό έργο, η αξία του οποίου και η συμβολή του στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας είναι κοινά αποδεκτή. Ωστόσο, έως σήμερα η κατάρτισή τους προκαλεί πολλά προβλήματα, καθώς η αποτύπωση δεν χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία και ορθότητα. Αυτό έχει ως πιθανό αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες να οδηγηθούν αναιτίως και αδίκως στην διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων με δυσβάσταχτο κόστος σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως «προχειρότητες σχεδιασμού και κενά που μοιραία δημιούργησε η νομοθέτηση «στο πόδι» των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ουδόλως υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και το δίκαιο του πολίτη».

Τα «τραγικά λάθη στην αποτύπωση των δασικών εκτάσεων περιγράφονται στις παρακάτω χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
• Περιοχές με «Αλλης μορφής έκταση» στην ιστορική περίοδο εμφανίζονται ως «Αναδασωτέες» στην πρόσφατη περίοδο. Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για εγκλωβισμό ανέκαθεν αγροτικών εκτάσεων εντός κηρυγμένων αναδασωτέων, από λάθος της διοίκησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!