Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η άκρα δεξιά θέλει να εκλέξει δήμαρχο στο γερμανικό «Χόλιγουντ»
[Euro2day]: Η άκρα δεξιά θέλει να εκλέξει δήμαρχο στο γερμανικό «Χόλιγουντ»

[Euro2day]: Η άκρα δεξιά θέλει να εκλέξει δήμαρχο στο γερμανικό «Χόλιγουντ»

Αν το Afd κερδίσει τον δήμο του Γκέρλιτς, θα είναι πρώτο κόμμα για πρώτη φορά, σε μια πόλη άνω των 50.000 κατοίκων και θα έχει καταστήσει ακόμη πιο ευάλωτη τη θέση της Ανγκελα Μέρκελ.

Η γερμανική πολιτική τάξη συσπειρώνεται σήμερα γύρω από τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς για να εμποδίσει το AfD να πάρει το δημαρχείο του Γκέρλιτς, του γερμανικού «Χόλιγουντ» που βρίσκεται στη Σαξωνία, και να εμποδίσει έτσι μια πρώτη ευρεία νίκη της άκρας δεξιάς.

Μια τέτοια επιτυχία του υποψηφίου της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) θα προκαλούσε σοκ: αν κερδίσει το Γκέρλιτς, το κόμμα αυτό θα έχει κερδίσει για πρώτη φορά μια πόλη άνω των 50.000 κατοίκων και θα έχει καταστήσει ακόμη πιο ευάλωτη τη θέση της Άγγελα Μέρκελ, της ορκισμένης εχθρού του, η οποία έχει δεχθεί πλήγμα από τις κακές επιδόσεις των κομμάτων του συνασπισμού της στις ευρωεκλογές.

Η ψηφοφορία στο Γκέρλιτς αποτελεί έτσι ένα τεστ πριν από τις διαδοχικές ψηφοφορίες υψηλού κινδύνου που θα έρθουν μετά το καλοκαίρι σε πολλά κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας, μεταξύ των οποίων η Σαξωνία, όπου η άκρα δεξιά πραγματοποιεί τις καλύτερες επιδόσεις της.

Ήδη δημοσκοπήσεις φέρουν εκεί πρώτη το AfD, μπροστά από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Μέρκελ ή τους συμμάχους της του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!