Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αγροτικά προϊόντα από τις ΗΠΑ αξίας $200 δισ. θα αγοράζει η Κίνα
[Euro2day]: Αγροτικά προϊόντα από τις ΗΠΑ αξίας $200 δισ. θα αγοράζει η Κίνα

[Euro2day]: Αγροτικά προϊόντα από τις ΗΠΑ αξίας $200 δισ. θα αγοράζει η Κίνα

Ενισχύει τις αγορές του το Πεκίνο, υπό το πλαίσιο της προκαταρκτικής συμφωνίας που υπέγραψε με την Ουάσινγκτον την Τετάρτη.

Η Κίνα θα αυξήσει τις αγορές αμερικανικών προϊόντων και υπηρεσιών κατά 200 δισ. δολάρια στηδιετία με αντάλλαγμα την μείωση κάποιων δασμών στο πλαίσιο προκαταρκτικής συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές.

Οπως μεταδίδει το Reutesr, η συμφωνία εκτονώνει την πολύμηνη διαμάχη των δύο οικονομικών υπερδυνάμεων που είχαν πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη. Σε ιστορικά υψηλά κινήθηκαν τα Χρηματιστήρια μετά την υπογραφή της συμφωνίας στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη, αργότερα όμως υποχώρησαν λόγω ανησυχιών ότι η ηρεμία στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς παραμένουν ανεπίλυτα πολλά ακανθώδη ζητήματα.

Η Κίνα αγόρασε το 2017 αμερικανικά προϊόντα και υπηρεσίες αξίας 186 δισ. δολαρίων, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά επιπλέον ενεργειακών προϊόντων αξίας 54 δισ. δολαρίων, προϊόντων μεταποίησης 78 δισ., αγροτικών προϊόντων 32 δισ. και επιπλέον υπηρεσιών 38 δισ., σύμφωνα με την συμφωνία που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος και το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!