Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αγώνας δρόμου για τις «εκκρεμότητες» του Αναπτυξιακού Νόμου
[Euro2day]: Αγώνας δρόμου για τις «εκκρεμότητες» του Αναπτυξιακού Νόμου

[Euro2day]: Αγώνας δρόμου για τις «εκκρεμότητες» του Αναπτυξιακού Νόμου

Ποιες υπουργικές αποφάσεις απαιτούνται για την εφαρμογή του Αναπτυξιακού Νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα. Σε επιτροπές εργασίας η έκδοση της δευτερογενούς νομοθεσίας. Επίσπευση των διαδικασιών, επιδιώκει το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Μάχη» με το χρόνο ώστε το αργότερο έως το τέλος του έτους να έχει εκδοθεί το σύνολο της δευτερογενούς νομοθεσίας για την εφαρμογή του νόμου 4635/2019 γνωστού ως «Επενδύω στην Ελλάδα» δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Καθώς το συγκεκριμένο νομοθέτημα κρίνεται ως ένα από τα σημαντικά «όπλα» για την προσέλκυση επενδύσεων και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στόχος του υπουργείου, είναι να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή.

Η δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έγινε στις 30 Οκτωβρίου, ωστόσο, για να εφαρμοστεί, απαιτείται η έκδοση σημαντικού αριθμού υπουργικών και κοινών υπουργικών αποφάσεων (ΚΥΑ).

Και αν η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων, κρίνεται σαφώς πιο εύκολη για το υπουργείο, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις οι μόνοι εμπλεκόμενοι είναι οι υπηρεσιακοί παράγοντες και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τα πράγματα, είναι πιο περίπλοκα όταν πρόκειται για τις ΚΥΑ, καθώς απαιτείται η συνεργασία και άλλων υπουργείων.

Με την εμπειρία να δείχνει ότι όπου απαιτείται η έκδοση ΚΥΑ, οι καθυστερήσεις είναι δεδομένες, το υπουργείο σε συνεργασία με τα κατά περίπτωση εμπλεκόμενα, προχώρησε στη συγκρότηση κοινών επιτροπών, τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο (υπάλληλοι) όσο και σε επιτελικό (γενικοί γραμματείς), προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης των ΚΥΑ.

«Εκτιμάμε ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν εκδοθεί οι περισσότερες» επισημαίνει στο Euro2day.gr κυβερνητικός παράγοντας, σημειώνοντας ότι «ακόμα και αυτές για τις οποίες υπάρχει πρόβλεψη στο νόμο ότι θα πρέπει να έχουν υπογραφεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, ο χρόνος θα επισπευσθεί».

Οι επείγουσες αποφάσεις

Βασική πτυχή του νέου νόμου, είναι η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στον έλεγχο νομιμότητας και υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!