Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αγωγή κατά του Facebook για το face tagging στις φωτογραφίες
[Euro2day]: Αγωγή κατά του Facebook για το face tagging στις φωτογραφίες

[Euro2day]: Αγωγή κατά του Facebook για το face tagging στις φωτογραφίες

Χρήστες κινήθηκαν νομικά το 2015, για φερόμενες παραβιάσεις νόμου του Ιλινόις, σχετικά με πληροφορίες για τα βιομετρικά στοιχεία και τα «tag suggestions», που προτείνουν στους χρήστες να αντιστοιχίσουν πρόσωπα με ανθρώπους.

Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε ότι το Facebook πρέπει να αντιμετωπίσει αγωγή, καθώς παρανόμως δημιούργησε templates για τα πρόσωπα των ανθρώπων, χωρίς την άδειά τους.

Η απόφαση έρχεται μετά το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών του κοινωνικού δικτύου προς την Cambridge Analytica.

Σύμφωνα με το Reuters, o δικαστής JamesDonato σημείωσε ότι η αγωγή είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να λυθεί η διαφωνία σχετικά με το face tagging.

Χρήστες του Facebook έκαναν μήνυση κατά του δικτύου το 2015, για φερόμενες παραβιάσεις νόμου του Ιλινόις σχετικά με τις πληροφορίες για τα βιομετρικά στοιχεία.

Η αγωγή θα περιλαμβάνει εκείνους τους χρήστες του Ιλινόις, για τους οποίους το Facebook δημιούργησε και αποθήκευσε αλγόριθμους αναγνώρισης προσώπου μετά τις 7 Ιουνίου 2011, σύμφωνα με τον Donato.

Αυτή είναι η ημερομηνία που το Facebook λάνσαρε τα «Tag Suggestions», ένα χαρακτηριστικό που προτείνει στους ανθρώπους να κάνουν tag αφότου ένας χρήστης κάνει upload μία φωτογραφία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!