Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης για πάνω από 35 έτη ασφάλισης ζητά το ΒΕΑ
[Euro2day]: Αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης για πάνω από 35 έτη ασφάλισης ζητά το ΒΕΑ

[Euro2day]: Αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης για πάνω από 35 έτη ασφάλισης ζητά το ΒΕΑ

Ζητά ειδική μέριμνα για εκείνους που συμπληρώνουν πάνω από 40 έτη ασφάλισης.

Την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης, για όσους απασχολούνται περισσότερα από 35 χρόνια, ζητάει με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Αναλυτικότερα στην επιστολή επισημαίνεται, ότι μετά την πλήρη εφαρμογή του Ν. 4387/16 από την 1η Ιανουαρίου του 2019, οι ελεύθεροι επαγγελματίες λαμβάνουν σημαντικά χαμηλότερες συντάξεις, παρόλο που η πλειοψηφία αυτών, παραμένουν στην αγορά εργασίας και πέραν των 40 ετών.

Η διοίκηση του Β.Ε.Α, υπό τον πρόεδρό της Παύλο Ραβάνη (φωτ.), αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Νότη Μηταράκη, προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες.

Στην επιστολή επισημαίνεται:

«Τα μέλη μας, ασφαλισμένοι του τ. Ο.Α.Ε.Ε., με ιδιαιτέρως αυστηρές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης σε σχέση με άλλα εντασσόμενα στον Ε.Φ.Κ.Α. ταμεία, συχνά αναγκάζονται λόγω των συνθηκών, ιδίως μετά τα χρόνια της κρίσης, να παραμείνουν ενεργοί ασφαλισμένοι μετά και τη συμπλήρωση της 40/ετίας. Με δεδομένα τα οφέλη από τη συνέχιση της απασχόλησης και την παράταση του εργασιακού βίου για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, είμαστε βέβαιοι ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για βελτίωση των ποσοστών αναπλήρωσης, πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβει επιπλέον, ειδική αναφορά και μέριμνα, για εκείνους τους ασφαλισμένους που συμπληρώνουν πέραν των 40 ετών ασφάλισης, δημιουργώντας κίνητρα παραμονής στον ενεργό βίο και στην ακριβόχρονη καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών, ώστε να απολαύσουν κατά τη συνταξιοδότηση τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!