Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αυξημένες οι ελληνικές εξαγωγές παιχνιδιών στη Ρουμανία
[Euro2day]: Αυξημένες οι ελληνικές εξαγωγές παιχνιδιών στη Ρουμανία

[Euro2day]: Αυξημένες οι ελληνικές εξαγωγές παιχνιδιών στη Ρουμανία

«Η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών οφείλεται κατά κύριο λόγω στην σημαντική αύξηση κατά 25,9% των εξαγωγών παιχνιδιών, κυρίως λόγω της λειτουργίας τα τελευταία έτη του καταστήματος Jumbo στη Ρουμανία.

Η σημαντική αύξηση των εξαγωγών παιχνιδιών από την Ελλάδα προς τη Ρουμανία ήταν αυτή που, κυρίως, οδήγησε σε άνοδο το σύνολο των εξαγωγών μας προς τη συγκεκριμένη χώρα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε το ρουμανικό Ινστιτούτου Στατιστικής (INS) για τις εξαγωγές της Ρουμανίας κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία του INS, ο συνολικός όγκος του διμερούς εμπορίου Ελλάδος-Ρουμανίας κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019, διαμορφώθηκε σε 1,389 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 6,36% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Οι ρουμανικές εξαγωγές προς την χώρα μας ανήλθαν σε 653,1 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 15,4%, ενώ οι εισαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Ρουμανία σημείωσαν κατά το εννεάμηνο του έτους αύξηση κατά 4,3% και ανήλθαν σε 735,7 εκατ. ευρώ.

«Η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 4,3% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2018, οφείλεται κατά κύριο λόγω στην σημαντική αύξηση κατά 25,9% των εξαγωγών παιχνιδιών, κυρίως λόγω της λειτουργίας τα τελευταία έτη του καταστήματος Jumbo στη Ρουμανία, καθώς και την αύξηση κατά 13,4% των εξαγωγών προϊόντων σιδήρου» όπως σημειώνεται σε έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!