Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αυτόματη άρση απορρήτου για τους ενταγμένους στο ν. Κατσέλη
[Euro2day]: Αυτόματη άρση απορρήτου για τους ενταγμένους στο ν. Κατσέλη

[Euro2day]: Αυτόματη άρση απορρήτου για τους ενταγμένους στο ν. Κατσέλη

Στις 15 Σεπτεμβρίου θα αρθεί το απόρρητο και όποιος δανειολήπτης έχει αντίρρηση θα εξωθείται από την προστασία. Στον Τειρεσία οι καταθετικοί λογαριασμοί. Ετοιμάζονται ρυθμίσεις-εξπρές για τα συγκεκριμένα δάνεια ώστε να παρακαμφθεί η χρονοβόρα δικαστική διαδικασία.

Σε δύο μήνες, στις 15 Σεπτεμβρίου, οι 160.000 δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη και χρωστούν κόκκινα δάνεια 18 δισ. ευρώ – κυρίως σε στεγαστικά και καταναλωτικά – θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αυτόματη άρση του καταθετικού/τραπεζικού τους απορρήτου και αν φέρουν αντίρρηση θα εξωθούνται από τον νόμο χάνοντας την προστασία.

Η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των τραπεζών όσον αφορά τους καταθετικούς λογαριασμούς των εν λόγω δανειοληπτών θα ξεκινήσει την ίδια ημερομηνία και τα δεδομένα θα συγκεντρωθούν στην δεξαμενή του Τειρεσία προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτά όλες οι τράπεζες.

Η άρση του καταθετικού/τραπεζικού απορρήτου στοχεύει στην αποκάλυψη των στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι εκτιμώνται από τραπεζικές πηγές στους 45.000-50.000 και καταχρώνται τις προστατευτικές διατάξεις του νόμου ενώ διαθέτουν καταθέσεις σε άλλο τραπεζικό ίδρυμα από αυτό που έχουν το «κόκκινο» δάνειο.

Καμία ανταπόκριση

Μολονότι ο νόμος που επιτρέπει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την άρση του τραπεζικού απορρήτου για την συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών έχει ψηφισθεί από την Βουλή από τις 15 Ιουνίου – στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα της 4ης αξιολόγησης – έως σήμερα κανένας δανειολήπτης που έχει ενταχθεί στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη και αναμένει δικάσιμο δεν έχει δώσει την έγκρισή του στην άρση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!