Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αυτόματα «κουρέματα» οφειλής στον εξωδικαστικό μηχανισμό
[Euro2day]: Αυτόματα «κουρέματα» οφειλής στον εξωδικαστικό μηχανισμό

[Euro2day]: Αυτόματα «κουρέματα» οφειλής στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Κινήσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών αναμένεται να δρομολογήσουν τα συναρμόδια υπουργεία. Καθιερώνονται λιγότερα δικαιολογητικά. Σε ποιες περιπτώσεις θα προκύπτουν αυτόματα η μείωση οφειλής και το ύψος της δόσης.

Με αμιγώς αυτοματοποιημένο τρόπο, θα προσδιορίζονται τα «κουρέματα» και οι δόσεις προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία για όσους μπαίνουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Αυτή είναι η βασικότερη αλλαγή που αναμένεται στο επόμενο διάστημα, η οποία θα συνδυαστεί και με τη μείωση των απαραίτητων εγγράφων που κατατίθενται στη διαδικασία υποβολής της αίτησης.

Συγκεκριμένα, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς τα δύο έτη εφαρμογής του νόμου, έχουν ρυθμίσει έως αυτή τη στιγμή τις οφειλές τους μόλις 2.107 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας, προγραμματίζουν να ενσωματώσουν τις συγκεκριμένες αλλαγές εντός του Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, εκτός των δικαιολογητικών που θα μειωθούν, καθοριστικής σημασίας θα είναι η αυτοματοποιημένη διαδικασία διαγραφής χρεών, είτε αυτά αφορούν πρόστιμα και προσαυξήσεις, είτε αρχικό κεφάλαιο, αλλά και ο καθορισμός του ύψους και του αριθμού των δόσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα αυτοματοποιημένα «κουρέματα» δεν θα ισχύουν στις περιπτώσεις όπου τα προς ρύθμιση χρέη υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ και στη διαδικασία εμπλέκονται και ιδιώτες πιστωτές. Δηλαδή οι τράπεζες.

Αυτή τη στιγμή για χρέη έως 300.000 ευρώ προς ΑΑΔΕ και ΚΕΑΟ η διαδικασία είναι μεν αυτοματοποιημένη, εντούτοις η διαγραφή των οφειλών και ο καθορισμός των δόσεων, πρέπει να επικυρωθεί υπηρεσιακά, δηλαδή από κάποιον υπάλληλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!