Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τη θέση της Κομισιόν
[Euro2day]: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τη θέση της Κομισιόν

[Euro2day]: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τη θέση της Κομισιόν

Το πρόσωπο που θα προταθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα εγκριθεί από το νέο Ευρωκοινοβούλιο, για τη νέα σύνθεση του οποίου προσέρχονται στις κάλπες οι Ευρωπαίοι,θα ηγηθεί της νέας Κομισιόν. Ποιοι είναι όμως οι υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη θέση;

Από το 2014 και έπειτα τα πολιτικά κόμματα τείνουν να συμφωνούν στο πρόσωπο που θα είναι ο «κορυφαίος υποψήφιός» τους (‘Spitzenkandidat’ – Spitzenkandidaten στον πληθυντικό) και θα ηγείται της προεκλογικής τους εκστρατείας σε ολόκληρη την ΕΕ, το ίδιο πρόσωπο που θα είναι ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κορυφαίος υποψήφιος που θα έχει οριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα κατορθώσει να αποκτήσει πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο, θα εκλεγεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις ευρωεκλογές αυτές το πρόσωπο αυτό θα διαδεχτεί τον σημερινό πρόεδρο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ακολουθεί η λίστα με τους υποψήφιους Spitzenkandidaten για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

ΜΑΝΦΡΕΝΤ ΒΕΜΠΕΡ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα-ΕΛΚ)Γερμανός, 47 ετών

Ο γερμανός πολιτικός μηχανικός διετέλεσε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2014 (στα 41 του χρόνια ήταν ο νεότερος ηγέτης της ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο εκείνη της εποχή). Υπήρξε ευρωβουλευτής από το 2004. Είναι μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας. Ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του στην ηλικία των 29 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!