Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αυστραλία: Πόλη-φάντασμα έγινε τουριστικό θέρετρο λόγω των πυρκαγιών
[Euro2day]: Αυστραλία: Πόλη-φάντασμα έγινε τουριστικό θέρετρο λόγω των πυρκαγιών

[Euro2day]: Αυστραλία: Πόλη-φάντασμα έγινε τουριστικό θέρετρο λόγω των πυρκαγιών

Αναμένεται να υπάρξει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στον τουρισμό, που αντιστοιχεί στο 3,1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας.

Σε μια τυπική εβδομάδα ενός οποιουδήποτε άλλου Ιανουαρίου, οι τουρίστες θα στριμώχνονταν για να βρουν θέση για την πετσέτα τους στις ολόλευκες αμμουδιές στην περιοχή Χάιαμς Μπιτς της Αυστραλίας. Όχι όμως αυτή την εβδομάδα. Οι πυρκαγιές σε δάση και περιοχές χαμηλής βλάστησης που μαίνονται στη νοτιοδυτική Αυστραλία πλήττουν σοβαρά τον τουρισμό, μετατρέποντας κάποια θέρετρα σε πόλεις-φαντάσματα στη Νέα Νότια Ουαλία στην υψηλή περίοδο καθώς οι παραθεριστές τα εγκαταλείπουν αφού φοβούνται μήπως εγκλωβιστούν στις φλόγες.

Οι αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση στο Χάιαμς Μπιτς το σαββατοκύριακο εν μέσω σοβαρής ξηρασίας, θερμοκρασιών που φθάνουν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ και ανέμων που τροφοδοτούν τις φλόγες σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων. Σήμερα, υπήρχαν λίγοι μόνο επισκέπτες στην περιοχή, με τους δρόμους να είναι απόκοσμα άδειοι.

«Ερχόμαστε κάθε χρόνο, ποτέ δεν είδαμε έτσι αυτή την περιοχή. Κανονικά γίνεται χαμός», δήλωσε η Τζεμάιμα Αλμπρεχτ, 31 ετών, δασκάλα από το Μπέντιγκο στην Πολιτεία της Βικτόρια, προσθέτοντας ότι οι φωτιές έχουν αποκλείσει τον δρόμο επιστροφής. «Ήταν ασφαλέστερο για εμάς να μείνουμε εδώ».

Η Χάιαμς Μπιτς είναι διάσημη για τα τιρκουάζ νερά της και την πιο λευκή -σύμφωνα με τους ντόπιους- άμμο στον κόσμο, καθιστώντας την περιοχή πραγματικό παράδεισο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!