Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Αφαντα» κρίσιμα στοιχεία για απασχόληση-συντάξεις
[Euro2day]: «Αφαντα» κρίσιμα στοιχεία για απασχόληση-συντάξεις

[Euro2day]: «Αφαντα» κρίσιμα στοιχεία για απασχόληση-συντάξεις

Τεράστιος πλούτος στοιχείων που συγκεντρώνει το υπ. Εργασίας για απασχόληση και συντάξεις «θάβεται» στα υπολογιστικά του συστήματα. Παρά τις προβλέψεις της νομοθεσίας, οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε ολοένα και λιγότερα «ανοικτά δεδομένα».

Παρά τις σαφείς προβλέψεις της νομοθεσίας, στο υπουργείο Εργασίας κρατούν στο σκοτάδι τον τεράστιο όγκο δεδομένων που συλλέγουν για την αγορά εργασίας και τις συντάξεις στην Ελλάδα, μέσω πολυδιαφημισμένων πληροφοριακών συστημάτων, όπως τα «ΗΛΙΟΣ» και «ΕΡΓΑΝΗ».

Εν μέσω των εξαγγελιών για διαφάνεια και λογοδοσία, οι πολίτες, οι ερευνητές και οι οργανισμοί που ασχολούνται με θέματα απασχόλησης, κοινωνικής πολιτικής, κλπ, βλέπουν να περιορίζονται τα στοιχεία που διατίθενται από το υπουργείο και να παραβιάζεται ο σχετικός νόμος του 2014 για τα «ανοικτά δεδομένα». 

Ο νόμος 4305/2014, που είχε μάλιστα θεωρηθεί πρωτοποριακός σε ευρωπαϊκό επίπεδο προβλέπει πως «οι φορείς του δημόσιου τομέα διαθέτουν τα έγγραφα, τις πληροφορίες και τα δεδομένα τους σε οποιαδήποτε προϋπάρχουσα μορφή ή γλώσσα και, εφόσον είναι δυνατόν, σε ανοικτό και μηχαναγνώσιμο μορφότυπο, από σταθερό σημείο απόθεσης, μαζί με τα μεταδεδομένα τους (σ.σ. τα στοιχεία που συνοδεύουν τα δεδομένα) στο διαδικτυακό τόπο www.data.gov.gr ή την ιστοσελίδα του φορέα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!